News

Vaccinul anti-covid intră în faza III de testare în Marea Britanie

22.08.2020 | 19:46
Vaccinul anticovid intra in faza III de testare in Marea Britanie
ADVERTISEMENT

Britanicii sunt tot mai aproape de un vaccin anti-Covid. Compania Astra Zeneca se pregătește de faza a 3-a de testare.

Un vaccin anti-Covid dezvoltat de compania Astra Zeneca, în colaborare cu Universitatea Oxford, a intrat în faza a 3-a de testare.

ADVERTISEMENT

Așadar, vaccinul va fi destat la scară largă pe un număr mare de oameni, după ce a trecut primele două faze de studii clinice.

Britanicii de la Astra Zeneca sunt aproape de a dezvolta un vaccin anti-Covid

Conform Libertatea, vaccinul va fi testat pe 2.000 de persoane sănătoase, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor din Marea Britanie, în primele două faze ale testelor clinice vaccinul a fost administrat unui grup de 1.000 de persoane, generând un răspuns imunitar notabil în organismul tuturor persoanelor vaccinate.

Mai mult, compania Astra Zeneca nu vrea să facă profit de pe urma vaccinului botezat AZD12222 și va cere aproximativ 2.5 euro pentru o doză de vaccin, în Europa.

ADVERTISEMENT

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu Astra Zeneca pentru a cumpăra zeci de milioane de doze, multe dintre ele urmând a fi donate țărilor care nu-și permit să cumpere vaccinul.

Potrivit contractului oficial vor fi cumpărate 300 de milioane de doze de vaccin, cu posibilitatea de a achiziționa încă 100 de milioane de doze în numele statelor membre ale Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății din România, Nelu Tătaru, anunțase că țara noastră va primi într-o primă fază 300.000 de doze de vaccin, urmând să mai sosească aproximativ 10 milioane de doze pentru a vaccina jumătate din populația țării.

În mod normal dezvoltarea unui vaccin durează mulți ani, însă mai multe companii farmaceutice primesc zeci de miliarde de euro de la guverne pentru a accelera procesul de testare și descoperire al vaccinului.

Chinezii și rușii susțin deja că au găsit un vaccin pe care vor să-l producă la scară largă, însă comunitatea științifică internațională e sceptică momentan că aceste vaccinuri ar fi eficiente. Între timp, peste 120 de companii încearcă să găsească un vaccin, în lupta contra cronometru cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT