News

Vaccinul anticovid Pfizer nu are nevoie de altă formulă împotriva noilor tulpini de SARS-CoV-2

10.05.2021 | 19:17
Vaccinul anticovid Pfizer nu are nevoie de alta formula impotriva noilor tulpini de SARSCoV2
ADVERTISEMENT

Laboratorul german BioNTech a anunțat că vaccinul anticovid Pfizer nu trebuie îmbunătățit și este eficient și pentru variantele noi apărute ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Reprezentanții laboratorului german BioNTech au toată încrederea în vaccinul pe care îl produc împreună cu compania farmaceutică americană Pfizer. Au existat însă numeroase discuții despre eficacitatea acestuia în cazul noilor tulpini de SARS-CoV-2 care au apărut.

ADVERTISEMENT

Pentru moment nu va fi schimbată formula vaccinului anticovid Pfizer-BioNTech, pentru că toate studiile efectuate până în prezent arată că este foarte eficientă.

“În acest moment, nimic nu indică faptul că este necesară o adaptare a actualului vaccin BioNTech împotriva principalelor variante emergente identificate”, precizează într-un comunicat oficial compania germană.

ADVERTISEMENT

Vaccinul anticovid Pfizer protejează și împotriva noilor tulpini

Chiar dacă acum formula nu va fi modificată, nemții recunosc că lucrează în prezent la o paletă mai largă a vaccinului. De asemenea există și discuții despre posibilitatea vaccinării și cu o a treia doză de Pfizer pentru a prelungi imunitatea împotriva altor tulpini de coronavirus.

“Obiectivul studiului pe care îl facem este explorarea modalității de reglementare pe care BioNTech și Pfizer ar urma-o dacă SARS-Cov-2 s-ar schimba. Nu excludem în acest moment actualizarea vaccinului, dacă acest lucru va fi necesar”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă formula formula vaccinului nu va fi modificată deocamdată, în luna martie au început primele teste asupra unei versiuni modificate.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a ajuns în 90 de țări

În urmă cu o lună, directorul general al BioNTech a anunțat că vaccinul s-a dovedit eficient și în cazul variantei indiene a virusului.

ADVERTISEMENT

Până în prezent vaccinul Pfizer a fost livrat în 90 de țări. Inițial cele două companii care s-au asociat au estimat că vor produce în 2021, 2,5 miliarde de doze de vaccin. Acum însă doresc să mărească producția la 3 miliarde de doze.

În urmă cu doar o săptămână, UE a încheiat un nou contract cu Pfizer/BioNTech pentru a cumpăra 1.8 miliarde de doze de vaccin.“Comisia tocmai a aprobat un contract pentru 900 milioane de doze ferm, plus alte 900 de milioane de doze opțional”, a scris Ursula von der Leyen, pe contul său de socializare.

Profitul pe care l-au făcut cei de la BioNTech doar în primul trimestru al acestui an este de 1,13 miliarde de euro, în condițiile în care cifra de afaceri este puțin peste 2 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: