ADVERTISEMENT
News

Vaccinul AstraZeneca nu este pregătit pentru a primi aprobare în Europa. Explicația oficială

Autor: Adrian Baciu | 29.12.2020 | 19:20
Vaccinul AstraZeneca nu este pregătit pentru a primi aprobare în Europa. Explicația oficială
Sursa foto: hepta.ro

Țările din Uniunea Europeană primesc o veste mai puțin bună la final de an 2020. Vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca nu este pregătit pentru a primi aprobare în Europa.

ADVERTISEMENT

După ce au accesat deja serul celor de la Pfizer/BioNTech, statele din UE vor trebui să mai așteptate până să primească produsul dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford.

Din informațiile oficiale prezentate de Autoritatea Europeană pentru Medicamente, se pare că pentru acest vaccin amintit nu s-a depus încă vreo cerere pentru aprobare.

ADVERTISEMENT

Vaccinul anti-Covid AstraZeneca nu va primi aprobare în Europa în 2020

Lupta cu pandemia de Covid-19 a primit un ajutor imens odată cu apariția pe piață și aprobarea serului de la Pfizer. Din păcate, un alt vaccin pe care statele Europei și ale lumii îl așteptau, cel de la AstraZeneca și Oxford va mai întârzia.

Potrivit Reuters, Autoritatea Europeană pentru Medicamente (AEM) nu va putea aproba vaccinul SARS-CoV-2 dezvoltat de producătorul de medicamente AstraZeneca şi de Universitatea Oxford în ianuarie, a declarat directorul executiv adjunct al autorităţii europene de supraveghere, Noel Wathion.

ADVERTISEMENT

”Până la această dată nici măcar nu au depus o cerere la noi”, a spus Wathion într-un interviu pentru ziarul belgian Het Nieuwsblad publicat marţi.

Oficialul AEM spune că autorităţile de reglementare europene au primit doar câteva informaţii despre vaccin ”Nici măcar suficient pentru a garanta o licenţă de comercializare condiţionată. Avem nevoie de date suplimentare despre calitatea vaccinului. Şi după aceea, compania trebuie să depună o cerere oficială”.

ADVERTISEMENT

Ce spuneau cei de la AstraZeneca despre vaccinul dezvoltat

Pe 27 decembrie, ​grupul farmaceutic AstraZeneca anunța public că a găsit, după mai multe cercetări suplimentare, ”formula câştigătoare” a vaccinului împotriva Covid-19, pe care l-a dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford.

”Credem că am găsit formula câştigătoare şi felul în care să ajungem la o eficacitate care, prin două doze, să fie la fel de mare ca a celorlalte”, vaccinuri împotriva covid-19, anunţa directorul general Pascal Soriot în Sunday Times.

ADVERTISEMENT

Acesta a asigurat că vaccinul AstraZeneca oferă ”o protecţie de 100%” împotriva formelor severe de Covid-19.

Testele clinice desfăşurate la scară largă în Regatul Unit şi în Brazilia au indicat o eficacitate de doar 70%. În schimb, vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna sar de pragul de 90%.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!