News

Vaccinul AstraZeneca nu este recomandat persoanelor de peste 65 de ani. Experții germani au făcut anunțul

28.01.2021 | 18:01
Vaccinul AstraZeneca nu este recomandat persoanelor de peste 65 de ani. Experții germani au făcut anunțul
Norvegia a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca/ Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Comisia germană pentru vaccinare nu recomandă ca vaccinul împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 dezvoltat de compania britanică AstraZeneca și Universitatea Oxford să fie administrat persoanelor de peste 65 de ani.

Potrivit comunicatului dat publicității recent, în momentul de față nu există suficiente date în vederea evaluării eficienței sale pentru această grupă de vârstă.

ADVERTISEMENT

Anunțul vine chiar în ziua în care autoritățile de reglementare din Belgia au demarat o investigație la fabrica de vaccinuri AstraZeneca din Bruxelles, pe fondul reducerii semnificative a cantității de doze ce urma să fie livrată către statele membre ale Uniunii Europene.

Comisia germană pentru vaccinare nu recomandă vaccinul AstraZeneca persoanelor de peste 65 de ani

Vaccinul anti-Covid-19 al AstraZeneca este recomandat în prezent numai persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani.

ADVERTISEMENT

Datele disponibile în prezent sunt insuficiente în vederea unei evaluări a eficienţei vaccinului (AstraZeneca) la persoane (în vârstă) de peste 65 de ani”, se arată în comunicatul transmis de Comisia germană pentru vaccinare (STIKO).

Vineri, 29 ianuarie, vom afla dacă Agenţia Europeană a Medicamentului autorizează punerea pe piață a vaccinului produs de compania britanică în colaborare cu cercetători ai Universității Oxford.

Până atunci, însă, rămâne de văzut cum se tranșează războiul declanșat de reducerea semnificativă a cantității de doze ce urma să fie livrată către statele membre ale Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

Daţi-mi voie să fiu clară: nu există o ierarhie a acestor fabrici în contract, nicio diferenţiere între siturile din Regatul Unit şi cele din UE. Fabricile britanice sunt incluse în contractul de precomenzi şi de aceea trebuie să furnizeze dozele aşteptate.

Uniunea Europeană vrea să știe cu exactitate câte doze au fost produse de către AstraZeneca, unde anume au ajuns și cui au fost livrate. Răspunsurile companiei nu au fost satisfăcătoare până acum”, a declarat Comisarul European pentru Sănătate, Stella Kyriakides

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri