ADVERTISEMENT
News

Vaccinul AstraZeneca&Oxford, cerere de autorizare condiționată de introducere pe piață

Autor: Alexandru Năstase | 12.01.2021 | 12:21
Vaccinul AstraZeneca&Oxford, cerere de autorizare condiționată de introducere pe piață
Vaccinul celor de la AstraZeneca&Oxford ar putea ajunge pe piață. Sursa foto - hepta.ro

Cercetătorii care au creat vaccinul AstraZeneca&Oxford au făcut o cerere de autorizare condiționată de introducere pe piață către Agenția Europeană pentru Medicamente.

ADVERTISEMENT

De altfel, evaluarea vaccinului va continua într-un ritm accelerat. Un aviz ar putea fi emis până pe 29 ianuarie. Totul s-ar petrece chiar în cadrul reuniunii comitetului științific EMA pentru medicamente pentru om.

Există însă o condiție clară – datele transmise cu privire la calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului să fie suficient de complete.

Vaccinul AstraZeneca&Oxford, aproape să fie introdus pe piață

Mai mult de atât, orice informații necesare pentru finalizarea evaluării sunt transmise cu promptitudine. Se știe însă că EMA a analizat deja unele date despre vaccin în timpul unei revizuiri continue.

ADVERTISEMENT

Discutăm despre datele din studiile de laborator, așa numitele date non-clinice. De asemenea, au fost cercetate datele privind calitatea vaccinului.

Totodată s-au analizat și unele dovezi privind siguranța și eficacitatea dintr-o analiză combinată a datelor clinice intermediare din patru studii clinice în desfășurare în Regatul Unit, Brazilia și Africa de Sud.

Conform ultimelor informații, dacă agenția ajunge la concluzia că beneficiile vaccinului depășesc riscurile pe care le prezintă în protejarea împotriva COVID-19, va recomanda acordarea unei autorizații condiționate de introducere pe piață.

ADVERTISEMENT

Comisia Europeană va continua apoi cu procesul de luare a deciziilor în vederea acordării unei autorizații de introducere pe piață condiționată valabilă în toate statele membre UE și SEE în câteva zile.

Specialiștii spun că vaccinul COVID-19 AstraZeneca va funcționa pregătind corpul pentru a se apăra împotriva infecției cu coronavirus SARS-CoV-2. Acest virus folosește proteine ​​pe suprafața sa exterioară, numite proteine ​​spike, pentru a intra în celulele corpului și a provoca boala.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT