News

Vaccinul Covid-19 Biontech/Pfizer, rezultate bune în testele umane. Când ar putea apărea pe piață

02.07.2020 | 12:56
Vaccinul Covid19 BiontechPfizer rezultate bune in testele umane Cand ar putea aparea pe piata
ADVERTISEMENT

Un vaccin anti Covid-19 oferă rezultate încurajatoare în studiile preliminare pe oameni și ar putea apărea pe piață în 2020, dacă faza următoare etapă de testare va oferi aceleași date pozitive.

Companiile Biontech și Pfizer, care lucrează împreună la dezvoltarea acestui tratament, anunță că testele realizate în Statele Unite cu vaccinul lor experimental dezvoltat împotriva noului coronavirus au furnizat rezultate încurajatoare.

ADVERTISEMENT

Dacă și la următoarea rundă de studii umane vor exista rezultate similare, șansele să existe pe piața mondială un vaccin anti-Covid-19 în 2020 sunt uriașe.

Vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Biontech/Pfizer oferă rezultate încurajatoare în testele pe oameni

De la mai bine de patru luni de la declararea oficială a pandemiei, numărul total de cazuri de coronavirus din întreaga lume a trecut de 10 milioane de infectări, iar numărul morților a trecut de 500.000.

ADVERTISEMENT

În prezent, există peste 100 de vaccinuri în diferite stadii de dezvoltare la nivel mondial, în state precum India, Marea Britanie, China, SUA, Rusia și Israel.

Cel mai aproape de a scoate pe piață acest tratament pentru bolnavii de coronavirus par a fi cei de la Biontech și Pfizer. Recent, nemții de la Biontech, o companie specializată în produse biofarmaceutice, şi gigantul farmaceutic american Pfizer au anunţat că testele realizate în SUA cu vaccinul dezvoltat împotriva noului coronavirus au furnizat rezultate încurajatoare.

ADVERTISEMENT

Cele două companii au oferit un punct comun în fața publicului și au spus că sunt pe cale să înceapă un studiu în faza IIb / III care să implice până la 30.000 de voluntari, înainte de sfârșitul lunii iulie, anunță Bioworld.

Vestea zilei este aceea că, dacă această etapă reușește să ofere rezultate similare, cele două companii promit să fabrice 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului 2020 și peste 1,2 miliarde de doze până la sfârșitul anului 2021.

ADVERTISEMENT

Rezultatele pozitive ale vaccinului Biontech/Pfizer

Un număr de 24 de pacienți care au participat la acest studiu clinic, la patru săptămâni după ce aceştia au primit câte două doze de vaccin. Ugur Sahin, director al companiei Biontech, a afirmat că datele preliminare sunt “foarte încurajatoare” şi că ele au arătat că acest vaccin potenţial “este capabil să producă o reacţie a anticorpilor neutralizatori la oameni”.

”Aceste date preliminare sunt încurajatoare, arătând că vaccinul care combate SARS-CoV-2 este capabil să producă răspunsuri cu anticorpi neutralizanți la om la sau peste nivelurile observate în serurile convalescente.

Așteptăm cu nerăbdare să oferim actualizări suplimentare de date despre BNT162b1 (n.r. vaccinul testat)”, a declarat Ugur Sahin, CEO și co-fondator al Biontech.

Singurele temeri expuse de Sahin sunt dacă acești anticorpi vor oferi protecție permanentă. Aceasta pare a fi cheia găsirii unui vaccin eficient.

”Avem structuri de anticorpi cu neutralizare ridicată, dar nu știm dacă va exista protecție pe viitor”, a mai spus CEO-ul Biontech pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT