News

Vaccinul COVID-19 de la Oxford, în faza a doua de testare: vor fi imunizați şi copii. Când ar putea fi lansat pe piață

22.05.2020 | 11:35
Vaccinul COVID19 de la Oxford in faza a doua de testare vor fi imunizati si copii Cand ar putea fi lansat pe piata
ADVERTISEMENT

Vaccinul COVID-19 de la Oxford se pregătește să intre în faza a doua de testare. În această etapă vor fi imunizați, pe lângă persoanele în vârstă, și copiii.

Vaccinul COVID-19 de la Oxford, în faza a doua de testare: vor fi imunizați şi copii

Vaccinul împotriva COVID-19 inventat de cercetătorii de la Universitatea din Oxford intră în faza a II-a de testare. Vor lua parte la acțiune, pe lângă persoane mature, și o grupă de vârstă a copiilor.

ADVERTISEMENT

În luna aprilie, oamenii de știință de la Oxford, au demarat prima fază a studiului vaccinului anti coronavirus. Au participat la această acțiune 1.000 de adulți fără probleme medicale, cu vârste de până la 55 de ani.

Acum, în faza a II-a, peste 10.200 de persoane vor lua parte la teste. De această dată, la studii vor fi examinați inclusiv oameni cu vârste de peste 70 de ani și copii de 5 până la 12 ani. Cercetătorii încearcă să afle efectele asupra sistemului lor imunitar al acestui produs sanitar, scrie BBC.

ADVERTISEMENT

Sarah Gilbert, profesoară de vaccinologie la institutul britanic, a declarat că interesul pentru noul produs medical anti coronavirus este uriaș.

”Am avut deja un interes crescut din partea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani care nu au fost eligibile să participe la studiul în faza I.

ADVERTISEMENT

Și acum vom putea include grupuri de vârstă diferite pentru a continua evaluarea vaccinului. De asemenea, vom include mai zone de studiu, în diferite părți ale țării”

Când ar putea fi lansat pe piață vaccinul de la Oxford

Oamenii de știință care lucrează la vaccinul COVID-19 de la Universitatea din Oxford au în plan lansarea pe piață a un milion de doze din acest produs până în luna septembrie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Optimismul pare unul exagerat, având în vedere faptul că lumea medicală este convinsă, la unison, că va dura o perioadă de la 12 la 18 luni până când un vaccin care să oprească noul coronavirus ar putea apărea pe piață.

 

ADVERTISEMENT