ADVERTISEMENT
News

Vaccinul anti Covid-19 va costa mai puțin de 10 euro. Anunțul oficial al companiilor producătoare

Autor: Adrian Baciu | 05.09.2020 | 17:23
Vaccinul anti Covid-19 va costa mai puțin de 10 euro. Anunțul oficial al companiilor producătoare
Mai multe companii chinezești sunt pe cale să comercializeze vaccinuri împotriva COVID-19. Acestea vor costa în jur de 124 de euro. Foto: hepta.ro

Cât va costa vaccinul anti Covid-19 aflat în stadiul de producție al celor mai importante companii farmaceutice de la nivel mondial? Iată o întrebare la care mulți oameni vor să afle răspunsul.

ADVERTISEMENT

Recent, reprezentanții companiilor Sanofi și Gsk, aflate într-o luptă contra-cronometru pentru realizarea unui vaccin eficient contra noului coronavirus au făcut publice intențiile lor în ceea ce privește costul tratamentului dezvoltat.

Astfel, deși prețul vaccinului dezvoltat de cele două instituții farmaceutice nu este încă pe deplin stabilit, acesta va fi ”sub 10 euro”, a declarat Olivier Bogillot, președintele Sanofi Franța, citat de agenția Reuters.

ADVERTISEMENT

Vaccinul anti Covid-19 va costa sub 10 euro. Anunțul oficial al companiilor producătoare

Vin vești bune din lumea medicală în plină pandemie de Covid-19. Vaccinul la care se lucrează intens în laboratoarele celor de la Sanofi și Gsk va avea un preț accesibil pentru orice persoană.

”În acest moment putem spune că suntem în curs de măsurare a tuturor costurilor de producție. În ceea ce privește prețul, acesta va fi mai puțin de zece euro”, pe doză, a afirmat președintele companiei farmaceutice Sanofi, Olivier Bogillot.

ADVERTISEMENT

Poziția acestei companii vine la scurt timp după ce competitorul anglo-suedez AstraZeneca a vorbir de un preț de aproximativ 2,50 euro pe doză pentru vaccinul la care lucrează în această perioadă.

Pus să comenteze această valoare mult mai mică, Bogillot a explicat diferența prin faptul că ”Sanofi își folosește toate resursele intern, propriii cercetători și propriile sale fabrici să dezvolte și să producă vaccinul, în timp ce AstraZeneca, a externalizat mult producția”.

ADVERTISEMENT

”Francezii și europenii vor avea vaccinul Sanofi în același timp cu pacienții americani. Am semnat în timpul verii cu americanii, în aceeași săptămână cu europenii și cu britanicii”, a mai adăugat oficialul Sanofi.

Acesta a mai punctat faptul că Statele Unite ale Americii vor avea în jur de 100 de milioane de doze, europenii 300 de milioane și Marea Britanie 60 de milioane.

ADVERTISEMENT

Rusia, prima care a scos pe piață un vaccin Covid-19

La mijlocul lunii august, Vladimir Putin a dezvăluit că Rusia a reuşit să dezvolte primul vaccin anti-coronavirus din lume, stârnind astfel nenumărate controverse pe scena internațională, cu atât mai mult cu cât va fi livrat pe piețele străine sub denumirea de Sputnik V.

Mai mult, în ultimele zile, a apărut informația că vaccinul împotriva Covid-19 propus de Rusia a indus un răspuns cu anticorpi tuturor participanților la studiile timpurii și nu s-au găsit efecte adverse grave.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!