News

Vaccinul de la Pfizer are eficiență de 94% după rapel, potrivit unui studiu făcut în Israel

15.02.2021 | 15:29
Vaccinul de la Pfizer are eficienta de 94 dupa rapel potrivit unui studiu facut in Israel
ADVERTISEMENT

Cel mai mare furnizor de asistență medicală din Israel a raportat duminică o scădere cu 94% a infecțiilor simptomatice cu COVID-19 în cadrul persoanelor vaccinate.

Studiul a cuprins 600.000 de persoane care au primit două doze de vaccin Pfizer. Este cel mai mare studiu realizat până în prezent în această țară, informează Reuters.

ADVERTISEMENT

HMO Clalit este principalul furnizor de servicii de sănătate din Israel. Această organizație a transmis că persoanele din grupul studiat au cu 92% mai puține șanse să dezvolte boli severe din cauza virusului. Comparația a fost făcută față de un grup de aceeași dimensiune, cu istoric medical corespunzător, care nu a primit vaccinul.

Scădere cu 94% a cazurilor simptomatice de Covid-19

„Arată fără echivoc că vaccinul coronavirus Pfizer este extrem de eficient în lumea reală la o săptămână după a doua doză, la fel cum s-a constatat în studiul clinic”, a spus Ran Balicer, director la Clalit.

ADVERTISEMENT

El a adăugat că datele indică faptul că vaccinul Pfizer, care a fost dezvoltat în parteneriat cu BioNTech, este chiar mai eficient la două săptămâni sau mai mult după a doua injecție.

Cercetătorii de la Institutul de Științe Weizmann au declarat duminică că a fost observată o scădere accentuată a spitalizării și a bolilor grave identificate la persoanele cu vârsta de peste 55 de ani.

ADVERTISEMENT

Anterior, același fenomen fusese raportat la cei de peste 60 de ani, primul grup care a primit vaccinul.

Spitalizările și bolile grave au crescut în continuare în grupurile mai tinere care au început vaccinările câteva săptămâni mai târziu, transmite sursa citată.

ADVERTISEMENT

Israel domină toate statisticile privind vaccinarea anti-Covid. Până acum, au fost administrate 6,44 milioane de doze de la începutul campaniei.

ADVERTISEMENT