ADVERTISEMENT
News

Vaccinul de la Pfizer are eficiență de 94% după rapel, potrivit unui studiu făcut în Israel

Autor: Robert Cristea | 15.02.2021 | 15:29
Vaccinul de la Pfizer are eficiență de 94% după rapel, potrivit unui studiu făcut în Israel
Vaccinul Pfizer/BioNTech, eficacitate de 95%, în urma unui studiu efectuat în Israel Sursa foto: Hepta

Cel mai mare furnizor de asistență medicală din Israel a raportat duminică o scădere cu 94% a infecțiilor simptomatice cu COVID-19 în cadrul persoanelor vaccinate.

ADVERTISEMENT

Studiul a cuprins 600.000 de persoane care au primit două doze de vaccin Pfizer. Este cel mai mare studiu realizat până în prezent în această țară, informează Reuters.

HMO Clalit este principalul furnizor de servicii de sănătate din Israel. Această organizație a transmis că persoanele din grupul studiat au cu 92% mai puține șanse să dezvolte boli severe din cauza virusului. Comparația a fost făcută față de un grup de aceeași dimensiune, cu istoric medical corespunzător, care nu a primit vaccinul.

ADVERTISEMENT

Scădere cu 94% a cazurilor simptomatice de Covid-19

„Arată fără echivoc că vaccinul coronavirus Pfizer este extrem de eficient în lumea reală la o săptămână după a doua doză, la fel cum s-a constatat în studiul clinic”, a spus Ran Balicer, director la Clalit.

El a adăugat că datele indică faptul că vaccinul Pfizer, care a fost dezvoltat în parteneriat cu BioNTech, este chiar mai eficient la două săptămâni sau mai mult după a doua injecție.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Institutul de Științe Weizmann au declarat duminică că a fost observată o scădere accentuată a spitalizării și a bolilor grave identificate la persoanele cu vârsta de peste 55 de ani.

Anterior, același fenomen fusese raportat la cei de peste 60 de ani, primul grup care a primit vaccinul.

ADVERTISEMENT

Spitalizările și bolile grave au crescut în continuare în grupurile mai tinere care au început vaccinările câteva săptămâni mai târziu, transmite sursa citată.

Israel domină toate statisticile privind vaccinarea anti-Covid. Până acum, au fost administrate 6,44 milioane de doze de la începutul campaniei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!