News

Vaccinul Oxford/AstraZeneca, bun pentru Marea Britanie! Englezii l-au aprobat

30.12.2020 | 09:52
Vaccinul OxfordAstraZeneca bun pentru Marea Britanie Englezii lau aprobat
ADVERTISEMENT

Vaccinul Oxford/AstraZeneca a fost declarat în mod oficial bun pentru Marea Britanie! Deși Uniunea Europeană încă mai strâmbă din nas, englezii n-au mai stat pe gânduri și l-au aprobat. 

Vaccinul împotriva coronavirusului a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Oxford şi AstraZeneca. Între timp, Marea Britanie a și comandat producătorului 100 de milioane de doze.

ADVERTISEMENT

Acestea ar fi suficiente pentru vaccinarea a 50 de milioane de oameni. Concret, această aprobare acordată de MHRA, organismul britanic de reglementare a medicamentelor, înseamnă că vaccinul este sigur şi eficient.

Vaccinul Oxford/AstraZeneca, ok pentru Marea Britanie!

Vă readucem aminte că dezvoltarea acestui vaccin a început încă din primele luni ale anului 2020. El a avut parte de mai multe teste.

ADVERTISEMENT

A fost injectat primului voluntar în luna aprilie şi, de atunci, mii de oameni au fost implicaţi în diferite studii clinice. Nu toate au mers însă perfect.

Câțiva oameni au acuzat stări de rău și pentru o perioadă s-a vorbit chiar de oprirea testărilor. Acum, englezii și-au dat acceptul.

ADVERTISEMENT

Este doar al doilea vaccin aprobat pentru utilizare în Marea Britanie, după serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, care a primit undă verde la începutul lunii decembrie.

De altfel, peste 600.000 de oameni din această zonă a lumii au fost vaccinaţi din momentul în care Margaret Keenan a devenit prima persoană din lume care a primit serul.

ADVERTISEMENT

Interesant este că vaccinul Oxford-AstraZeneca va duce la o creştere importantă a vaccinărilor. Se întâmplă lucrul acesta dintr-un motiv cât se poate de simplu.

Acesta este mai ieftin şi mai uşor de produs în masă. Mai mult de atât, poate fi stocat într-un frigider standard, spre deosebire de cel al Pfizer/BioNTech care necesită păstrarea la -70C.

 

 

ADVERTISEMENT