News

Vaccinul Pfizer anti-Covid, disponibil pentru copiii între 12 și 15 ani. Când ar putea fi aprobat în Europa

30.04.2021 | 13:16
Vaccinul Pfizer antiCovid disponibil pentru copiii intre 12 si 15 ani Cand ar putea fi aprobat in Europa
ADVERTISEMENT

Compania farmaceutică din Germania, BioNTech, a anunţat că vaccinul său anti-Covid-19 pe care îl produce în colaborare cu americanii de la Pfizer este disponibil pentru copiii între 12 și 15 ani, iar în viitorul apropiat ar putea fi aprobat în Europa.

Ugur Sahin, CEO-ul BioNTech, a spus că firma pe care o conduce a depus în SUA, la începutul lunii aprilie, cererea pentru aprobarea vaccinului pentru acest grup de vârstă.

ADVERTISEMENT

”Este foarte important să le permiteți copiilor să se întoarcă la viața normală, la școală, și să le permiteți să se întâlnească cu familia și prietenii”, a declarat Sahin, conform The Guardian.

Vaccinul Pfizer/BioNTech, disponibil și pentru copiii de 12 – 15 ani. Când ar ajunge în Europa

BioNTech și partenerul său Pfizer au solicitat deja autorizarea vaccinului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în Statele Unite ale Americii. Adolescenții cu vârsta peste 16 ani pot primi deja vaccinul cu două doze, care este disponibil pentru adulți .

ADVERTISEMENT

Joi, 29 aprilie, Ugur Sahin a anunțat că Pfizer/BioNTech se află ”în ultimele etape” de pregătire a depunerii cererii pentru aprobarea vaccinului la copii și în Europa.

Evaluarea ”durează în medie patru până la șase săptămâni”, a spus el într-un interviu publicat de presa germană, adăugând că vaccinul ar trebui să fie disponibil pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani în Europa până în iunie.

ADVERTISEMENT

”Dacă totul merge bine, de îndată ce datele vor fi evaluate, vom putea depune cererea de aprobare a vaccinului pentru toți copiii din grupa de vârstă respectivă din diferite țări”, a spus CEO-ul BioNTech.

Sahin a spus că studiile actuale pentru grupele de vârstă mai mică au fost ”foarte încurajatoare”, cifrele sugerând că ”toți copiii sunt foarte bine protejați de vaccin”.

ADVERTISEMENT

În cadrul unui studiu care a cuprins 2.260 de adolescenţi cu vârste între 12 şi 15 ani, au existat 18 cazuri de COVID-19 în grupul care a primit un ser placebo şi niciunul în grupul care a primit vaccinul, ceea ce înseamnă o eficacitate de 100% în prevenirea COVID-19, a anunțat compania germană.

Valeriu Gheorghiță anunța și el vaccinarea copiilor în România

La începutul lunii aprilie, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a declarat că imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea începe în România din trimestrul trei al anului.

Medicul estima că în două luni vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani ar putea fi autorizată de agențiile pentru medicamente din Europa și America.

”Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur și eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani și probabil că se va dovedi la fel și la celelalte grupe de vârstă.

Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială atât de la Agenția Americană pentru Medicamente, cât și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestru trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac, după ce afaceristul a anunţat...
Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac, după ce afaceristul a anunţat că are 33 de copii şi o va împărţi în 33 de părţi egale!
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a...
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a fotbalului ANALIZĂ
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
Dormeau în papucii statului. Polițiști prinși în pat în timpul serviciului
Dormeau în papucii statului. Polițiști prinși în pat în timpul serviciului
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!