News

Vaccinul Pfizer anti-Covid, disponibil pentru copiii între 12 și 15 ani. Când ar putea fi aprobat în Europa

30.04.2021 | 13:16
Vaccinul Pfizer antiCovid disponibil pentru copiii intre 12 si 15 ani Cand ar putea fi aprobat in Europa
ADVERTISEMENT

Compania farmaceutică din Germania, BioNTech, a anunţat că vaccinul său anti-Covid-19 pe care îl produce în colaborare cu americanii de la Pfizer este disponibil pentru copiii între 12 și 15 ani, iar în viitorul apropiat ar putea fi aprobat în Europa.

Ugur Sahin, CEO-ul BioNTech, a spus că firma pe care o conduce a depus în SUA, la începutul lunii aprilie, cererea pentru aprobarea vaccinului pentru acest grup de vârstă.

ADVERTISEMENT

”Este foarte important să le permiteți copiilor să se întoarcă la viața normală, la școală, și să le permiteți să se întâlnească cu familia și prietenii”, a declarat Sahin, conform The Guardian.

Vaccinul Pfizer/BioNTech, disponibil și pentru copiii de 12 – 15 ani. Când ar ajunge în Europa

BioNTech și partenerul său Pfizer au solicitat deja autorizarea vaccinului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în Statele Unite ale Americii. Adolescenții cu vârsta peste 16 ani pot primi deja vaccinul cu două doze, care este disponibil pentru adulți .

ADVERTISEMENT

Joi, 29 aprilie, Ugur Sahin a anunțat că Pfizer/BioNTech se află ”în ultimele etape” de pregătire a depunerii cererii pentru aprobarea vaccinului la copii și în Europa.

Evaluarea ”durează în medie patru până la șase săptămâni”, a spus el într-un interviu publicat de presa germană, adăugând că vaccinul ar trebui să fie disponibil pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani în Europa până în iunie.

ADVERTISEMENT

”Dacă totul merge bine, de îndată ce datele vor fi evaluate, vom putea depune cererea de aprobare a vaccinului pentru toți copiii din grupa de vârstă respectivă din diferite țări”, a spus CEO-ul BioNTech.

Sahin a spus că studiile actuale pentru grupele de vârstă mai mică au fost ”foarte încurajatoare”, cifrele sugerând că ”toți copiii sunt foarte bine protejați de vaccin”.

ADVERTISEMENT

În cadrul unui studiu care a cuprins 2.260 de adolescenţi cu vârste între 12 şi 15 ani, au existat 18 cazuri de COVID-19 în grupul care a primit un ser placebo şi niciunul în grupul care a primit vaccinul, ceea ce înseamnă o eficacitate de 100% în prevenirea COVID-19, a anunțat compania germană.

Valeriu Gheorghiță anunța și el vaccinarea copiilor în România

La începutul lunii aprilie, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a declarat că imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea începe în România din trimestrul trei al anului.

Medicul estima că în două luni vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani ar putea fi autorizată de agențiile pentru medicamente din Europa și America.

”Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur și eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani și probabil că se va dovedi la fel și la celelalte grupe de vârstă.

Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială atât de la Agenția Americană pentru Medicamente, cât și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestru trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

ADVERTISEMENT