ADVERTISEMENT
News

Vaccinul Pfizer/BioNTech, eficacitate de 95%, în urma unui studiu efectuat în Israel

Autor: Cerasela Stafie | 17.02.2021 | 23:53
Vaccinul Pfizer/BioNTech, eficacitate de 95%, în urma unui studiu efectuat în Israel
Vaccinul Pfizer/BioNTech, eficacitate de 95%, în urma unui studiu efectuat în Israel Sursa foto: Hepta

Un studiu efectuat de un furnizor israelian de servicii de sănătate a demonstrat o eficacitate de 95% pentru vaccinul produs de gigantul farmacetutic Pfizer, alături de partenerul său german BioNTech. Cercetarea a inclus 602.000 de persoane vaccinate cu ambele doze ale acestui ser.

ADVERTISEMENT

Dintre toți oamenii care s-au supus procedurii, doar 608 persoane au fost testate pozitiv după prima săptămână de la administrarea celei de a doua doze, potrivit HMO Maccabi. Acest furnizor de servicii sanitare are înregistrați mai bine de un sfert dintre cetățenii din Israel, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Analiza s-a făcut prin comparare cu un grup de control de 528.000 de persoane cărora nu le-a fost administrat serul. În rândul acestora au fost confirmate 20.621 de cazuri pozitive cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Vaccinul Pfizer/BioNTech, eficacitate de 95%, în urma unui studiu efectuat în Israel

„În urma comparării procentului de noi cazuri între grupurile vaccinate şi care urmează a fi vaccinate, eficacitatea vaccinului în Israel este la ora actuală estimată la 95%, după cel puţin şapte zile de la primirea celei de-a doua doze”, a anunțat  HMO Maccabi.

Dintre cele 608 persoane care au contactat virusul după administrarea serului, doar 21 au necesitat spitalizare. Dintre aceștia, șapte oamenii au făcut forme severe. Totuși, 587 dintre infecții au fost unele ușoare, iar oamenii au prezentat simptome ca tuse sau dureri de cap.

ADVERTISEMENT

Datele acestui studiu confirmă rezultatele testelor clinice anunțate de producătorii vaccinului. În Israel au fost efectuate mai multe cercetări cu privire la eficacitatea vaccinului Pfizer/BioNTech.

Ultimul dintre ele, realizat de cel mai mare furnizor de sănătate al țării din Orientul Mijlociu, Calit, a arătat o eficiență de 94 %. De asemenea, specialiștii au explicat că s-a observat o scădere a spitalizărilor și a formelor severe în rândul oamenilor peste 55 de ani.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii s-au declarat încântați de rezultatele primite: „arată fără echivoc că vaccinul coronavirus Pfizer este extrem de eficient în lumea reală la o săptămână după a doua doză, la fel cum s-a constatat în studiul clinic”, a spus directorul furnizorului de sătănate.

Israelul ocupă primul loc în topul mondial al campaniilor de vaccinare. Până în momentul de față au fost administrate 6,44 milioane de doze de ser. Populația țării este de 9,1 milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!