News

Vaccinul produs de britanici ar fi un eșec. Cele șase maimuțe vaccinate s-au îmbolnăvit, deși cercetătorii erau convinși că au dat lovitura

19.05.2020 | 16:59
Vaccinul produs de britanici ar fi un esec Cele sase maimute vaccinate sau imbolnavit desi cercetatorii erau convinsi ca au dat lovitura
ADVERTISEMENT

Cele șase maimuțe vaccinate de experții de la Oxford s-au îmbolnăvit cu Covid-19, deși inițial vaccinul părea că funcționează. Guvernul britanic speră ca în toamnă să existe 30 de milioane de doze de vaccin, însă cercetătorii sunt sceptici că acest lucru se va întâmpla în următoarele 24 de luni.

Maimuțele vaccinate s-au îmbolnăvit, deși cercetătorii erau optimiști

Cel care a dat vestea proastă a fost doctorul William Haseltine, profesor la Harvard Medical School.

ADVERTISEMENT

Toate maimuțele vaccinate au fost infectate atunci când au intrat în contact cu virusul. Nu a existat nicio diferență în cantitatea de ARN viral detectat din secrețiile nazale la maimuțele vaccinate în comparație cu animalele vaccinate”, a explicat doctorul.

Inițial, cercetătorii reprezentați de profesorul Stephen Evans au considerat rezultatele „încurajatoare” și „de mare calitate”.

ADVERTISEMENT

Între timp, cercetătorii au organizat primul studiu clinic uman, la care au participat până acum 1.100 de persoane. Jumătate primesc vaccinul, în timp ce celorlalți li se administrează o substanță de control, conform Mediafax.

Secretarul de stat Alok Sharma era extrem de optimist zilele trecute și anunța populația din Marea Britanie că vor exista 30 de milioane de doze de vaccin produs de Oxford până în septembrie. Cercetătorii au replicat că nu există șanse ca vaccinul să fie disponibil mai devreme de 1-2 ani.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Oxford, Colegiul Imperial lucrează de asemenea la un vaccin anti-Covid-19, pentru care guvernul britanic a alocal 90 de milioane de euro.

Vaccinarea maimuțelor a fost un succes în urmă cu cinci zile

Un urmă cu cinci zile, cercetărorii britanici erau extrem de fericiți după cele 6 maimuțe rhesus au fost vaccinate și păreau că dezvoltă imunitate la noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

După ce au vaccinat cele 6 maimuțe, oamenii de știință au expus un grup întreg de primate la SARS-CoV-2. Cele 6 maimuțe vaccinate au avut cantități mult mai mici de coronavirus în căile respiratorii și în plămâni.

ADVERTISEMENT
Tags: