News

Vaccinul rusesc Sputnik V, eficiență de 91.6%. Ungaria e singurul stat din UE care îl folosește

02.02.2021 | 16:19
Vaccinul rusesc Sputnik V eficienta de 916 Ungaria e singurul stat din UE care il foloseste
ADVERTISEMENT

Vaccinul rusesc Sputnik V are o eficiență de 91.6% împotriva Covid-19, cifrele oficiale fiind publicate în revista medicală The Lancet.

Comunitatea internațională a boicotat vaccinul rusesc, fiind considerat ineficient, însă rușii au demonstrat că produsul lor are o eficiență de 91.6% împotriva Covid.

ADVERTISEMENT

Într-o luptă capitalistă în care guvernele lumii fac lobby doar pentru anumite produse, rușii au fost marginalizați, însă revin în forță și se dovedesc mult mai eficienți decât produsul AstraZeneca.

Sputnik V are o eficiență de peste 90% anti-Covid

„Dezvoltarea vaccinului Sputnik V a fost criticată din cauza precipitării sale, a faptului că a ars etape şi a unei lipse de transparenţă. Însă rezultatele raportate aici sunt clare, iar principiul ştiinţific al acestei vaccinări este demonstrat”, apreciază doi specialişti britanici, profesorii Ian Jones şi Polly Roy, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Cei de la AstraZeneca au anunțat că vor să colaboreze cu rușii producători de Sputnik Vtocmai pentru a crește eficiența vaccinului. Conform datelor oficiale serul AstraZeneca-Oxford are o eficiență de 70.4%, față de 91.4% oferită de vaccinul rusesc Sputnik V.

În acest sens, un nou produs care să iasă din contopirea celor două vaccinuri ar putea oferi o mai mare încredere în produsul Astra Zeneca.Britanicii au fost printre primii care se lăudau cu un vaccin în decembrie 2020, însă realitatea i-a contrazis.

ADVERTISEMENT

Credem că am găsit formula câştigătoare şi felul în care să ajungem la o eficacitate care, prin două doze, să fie la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri împotriva covid-19”, anunţa directorul general al AstraZeneca, Pascal Soriot, în Sunday Times. Cu toate acestea, testele au relevat o eficacitate de doar 70% a vaccinului.

În Europa vaccinul Sputnik V a fost boicotat, însă Ungaria a trecut peste aceste reguli și a semnat un contract cu rușii pentru distribuția Sputnik V.

ADVERTISEMENT

Guvernul discută în prezent cu orice potențial furnizor, inclusiv cu China și Rusia”, a adăugat ministrul maghiar de externe. Kirill Dmitriev, CEO al Fondului rus de investiții, a declarat că „Ungaria a devenit prima țară din UE care a realizat avantajele vaccinului Sputnik V și care autorizează utilizare acestuia”.

ADVERTISEMENT