News

Vaccinuri expirate pentru doza a treia? Ministrul sănătății neagă: ”Tot felul de gogomănii”

După ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora doza a treia de vaccin anti-Covid se administrează cu ser expirat, ministrul interimar al sănătății a negat.
15.10.2021 | 12:08
Vaccinuri expirate pentru doza a treia Ministrul sanatatii neaga Tot felul de gogomanii
ADVERTISEMENT

Cseke Attila cataloghează drept ”gogomănii” informațiile potrivit cărora pentru doza a treia de vaccin anti-Covid se folosesc recipiente expirate. Cseke Attila a punctat că în niciun centru de imunizare nu există ser trecut de data de valabilitate.

”În campania asta antivaccinare se folosesc tot felul de (gogomănii – n.r.). Nu sunt vaccinuri expirate care să fie distribuite la centrele de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Niciunul din vaccinurile astăzi aflate la centrele de vaccinare din România, indiferent despre ce centru vorbim, în orice colț al țării, niciunul nu este expirat, astfel încât siguranța, din acest punct de vedere, este categoric garantată”, a dat asigurări, joi seară, Cseke Attila la Digi 24.

Cseke Attila: ”În proporția cu alte țări, noi nu ne-am vaccinat”

Cseke Attila a îndemnat populația să se vaccineze anti-Covid pentru a mai scăpa de numărul infectărilor și și-a exprimat recunoștința față de ajutorul pe care-l primește România, de la alte țări, în lupta cu pandemia.

ADVERTISEMENT

”Noi trebuie să înțelegem că e foarte îmbucurător și chiar emoționant că avem un sprijin din partea altor state, dar trebuie să înțelegem că în primul rând noi trebuie să ne ajutăm (…) Trebuie să înțelegem că și noi ca societate avem ceva de făcut: să ne vaccinăm.

Acesta este lucrul pe care nu l-am făcut în proporția pe care l-au făcut alte țări, care, cu 70-80 la sută din populație vaccinată, sunt într-o cu totul altă situație decât noi, cu 34 la sută”, a mai declarat ministrul interimar al sănătății.

ADVERTISEMENT

Cseke Attila spune că ar putea apărea noi valuri de infectări

După ce Nelu Tătaru (fost ministru al sănătății-n.r) a avertizat că țara noastră ar putea fi lovită și de valul 5 sau valul 6, dacă populația nu se va vaccina în procentul necesar de 70%, Cseke Attila nu a negat nici el o astfel de situație.

În momentul de față, românii s-au vaccinat într-o proporție de 34%.

”Aceasta este și ceea ce spun specialiștii, că de imunizare vom avea parte toți. Diferă modalitatea în care o să fim imunizați. Este o soluție mai simplă, accesibilă, gratis, fără niciun fel de probleme medicale, care este vaccinul și  vaccinarea, și este o modalitate mai grea, mult mai anvoioasă, în care nu știm care este drumul, nu știm unde o să ajungem, din păcate, cu multe curbe acest drum, care ne pot întoarce în tot felul – și care înseamnă trecerea prin boală.

ADVERTISEMENT

Pentru că la 34 la sută vaccinare, pandemia aceasta, evident, ca orice pandemie de virus în toată istoria omenirii, va trece la un moment dat, cu mai mici sau mai mari probleme pe parcurs. Dar dacă noi rămânem cu 34 la sută – hai să spunem că avem peste 50 la sută din populație imunizată, că au mai trecut prin boală.

Dar abia de la 70 la sută în sus începe situația în care putem spune că e mai sub control și chiar dacă va veni un alt val, el deja nu va mai avea intensitate. Or, cu 34 la sută, ne așteaptă această situație foarte probabilă, ca după ce trece acest val pandemic să mai fie și un alt val și chiar alte valuri. Așa spun specialiștii”, a mai declarat Cseke Attila .

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării