Vaccinurile anti-Covid-19 nu opresc creșterea infectărilor pe termen scurt. Anunțul unui expert OMS

Cerasela Stafie   
în HotNews
02/12/2020, 23:13
Vaccinurile anti-Covid-19 nu opresc creșterea infectărilor pe termen scurt. Anunțul unui expert OMS
O nouă tulpina Covid-19, descoperită în Africa de Sud. Există riscul ca vaccinurile să fie ineficiente Sursa foto: Hepta.ro

Organizația Mondială a Sănătății crede că dozele de vaccin nu vor fi suficiente pentru a opri creșterea numărului persoanelor infectate cu SARS – CoV – 2, în următoarele trei până la șase luni.

„Nu vom avea suficiente vaccinuri pentru a preveni o creştere a cazurilor timp de trei până la şase luni”, a spus Mike Ryan potrivit The Guardian, scrie news.ro.

Expertul OMS a subliniat că este important ca oamenii să păstreze în continuare distanța și să respecte normele de protecție în vederea prevenirii infecției cu Covid – 19.

Vaccinurile anti – Covid-19 nu vor opri creșterea numărului de infectări pe termen scurt

Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra numărului redus de doze de vaccin, în comparație cu numărul de infectări, fapt ce va face ca serurile să fie încapabile a ține în frâu pandemia pe termen scurt, făcând apel în continuare la respectarea normelor de protecție și prevenție a infectării.

Anunțul îngrijorător al expertului de la OMS vine în condițiile în care Marea Britanie este prima țară care a aprobat utilizarea unui vaccin. Experiții britanici au autorizat serul produs de compania americană Pfizer, în colaborare cu partenerul german BioNTech.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a dovedit o eficiență de 95%, conform studiilor clinice, și va fi disponibil chiar de la începutul săptămânii viitoare. Matt Hancock, ministrul Sănătății, a anunțat că primele 800 de mii de doze vor fi primite zilele următoare, iar alte câteva milioane vor ajunge în Regat până la sfârșitul anului.

„Marea Britanie este prima ţară din lume care are un vaccin aprobat clinic pentru aprovizionare. 50 de spitale din toată ţara sunt deja pregătite şi aşteaptă să primească vaccinul. De asemenea, centrele de vaccinare, care vor fi centre mari unde oamenii pot merge să se vaccineze, sunt pregătite”, a anunțat Hancock.

Europa se pregătește de vaccinări în masă. State ca Turcia, Irlanda de Nord, Austria, Franța, Italia, Spania și Germania sunt gata să lanseze programe intensive de vaccinare în lunile decembrie și ianuarie.

La noi în țară, o vaccinare polulației ar putea să înceapă la sfârșitul primăverii. Președintele Klaus Ionannis a anunțat că speră ca prima rundă de vaccinare, care cuprinde personalul medical, oamenii care suferă de boli ce agravează o infecție cu SARS – CoV 2 și personalul esenșial, să fie finalizată în primăvară.

Închide ×