News

Vaccinurile contra noilor variante Covid-19, autorizate de FDA. Când vor ajunge şi în statele UE

Administrația pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat vaccinurile anti-Covid adaptate la subvariantele Omicron care circulă în prezent în comunitate.
31.08.2022 | 17:45
Vaccinurile contra noilor variante Covid19 autorizate de FDA Cand vor ajunge si in statele UE
FDA a autorizat vaccinurile contra noilor variante Covid. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care SUA se pregătește să înfrunte un nou val de infectări, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat vaccinurile de rapel Covid care vizează noile tulpini ale bolii.

FDA a autorizat vaccinurile contra noilor variante Covid

Noua doză de rapel Pfizer autorizată contra noilor variante de Covid-19 va putea fi administrată la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste. Serul Moderna va fi eligibil pentru adulții cu vârsta de 18 ani și peste.

ADVERTISEMENT

Toate grupele de vârstă eligibile pot primi dozele booster la două luni după finalizarea schemei complete sau după cele mai recent rapel cu vechile vaccinuri.

Procesul de vaccinare propriu-zis cu noile seruri mai are de trecut o etapă în SUA. Astfel, în zilele următoare, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) trebuie să aprobe aceste seruri, înainte ca cetățenii să poată fi imunizați.

ADVERTISEMENT

Potrivit CBS News, Comitetul consultativ independent al CDC este programat să se întâlnească joi și vineri pentru a revizui datele și a emite recomandări pentru furnizorii de servicii medicale.

”Pe măsură ce ne îndreptăm spre toamnă și începem să petrecem mai mult timp în interior, încurajăm cu tărie pe oricine care este eligibil să ia în considerare primirea unei doze de rapel cu un vaccin bivalent (n.r. care vizează cel puțin două tulpini diferite)  Covid-19.

ADVERTISEMENT

Acesta oferă o protecție mai bună împotriva variantelor care circulă în prezent”, a spus dr. Robert Califf, reprezentant al FDA, într-un comunicat.

Vaccinurile aprobate de FDA vizează atât tulpina originală SARS-CoV-2 care a apărut în China în urmă cu mai bine de doi ani, cât și mutațiile Omicron BA.4 și BA.5, care sunt acum dominante în SUA.

ADVERTISEMENT

Când vor ajunge în statele UE vaccinurile contra noilor variante Covid-19

Aceste vaccinuri anti-Covid-19 adaptate la subvariantele Omicron vor ajunge în Uniunea Europeană în câteva zile de la autorizarea făcută de agenţia cu rol de reglementare a medicamentelor pe piaţa europeană (EMA).

Anunțul a fost făcut miercuri, 31 august, de Peter Liese, membru al Parlamentului European, citat de Reuters.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) va lua o decizie în această săptămână în legătură cu vaccinurile adaptate de Pfizer și Moderna contra Omicron.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant