News

Vaccinurile împotriva celor mai noi variante de Covid-19 au intrat în țară. Ce persoane pot primi serul

Joi, 24 noiembrie, în România au ajuns primele cantități din vaccinurile contra celor mai noi variante de Covid-19. Ministrul Alexandru Rafila a anunțat ce persoane pot primi serul
24.11.2022 | 15:54
Vaccinurile impotriva celor mai noi variante de Covid19 au intrat in tara Ce persoane pot primi serul
Vaccinurile împotriva noilor forme de Covid-19 au intrat în țară. Anunțul ministrului Alexandru Rafila. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Românii care vor să se imunizeze împotriva celor mai noi forme ale SARS-CoV-2 au la dispoziție un nou tip de vaccin.

Vaccinurile împotriva noilor forme de Covid-19 au intrat în țară. Anunțul ministrului Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, ministrul sănătății a anunţat, joi, că primele doze de vaccin adaptate noilor variante de Covid-19 au sosit în ţară.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului a anunțat că noul ser anti-Covid va fi accesibil în cabinetele medicilor de familie şi în centrele de vaccinare din principalele spitale din România.

”Au sosit deja în această săptămână primele cantităţi de vaccin cu noua formulă împotriva infecţiei cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acest vaccin va fi în curând accesibil la cabinetele medicilor de familie, în centrele de vaccinare din principalele spitale din România”, a precizat ministrul social-democrat.

Ce persoane pot primi serul adaptat noilor variante de Covid-19

Ministrul Rafila a mai explicat că eligibili pentru a primi acest nou tip de vaccin sunt toți cetățenii care au făcut deja două doze cu formula veche.

ADVERTISEMENT

Medicul aflat în fruntea Ministerului Sănătății a anunțat că serul intrat deja în România protejează împotriva variantelor BA4 și BA5 Omicron.

Alexandru Rafila a recomandat administrarea noului ser în această perioadă, în care are loc și vaccinarea anti-gripală.

ADVERTISEMENT

”Toți cei care au făcut deja două doze de vaccin în formula veche se pot vaccina cu doza a treia sau, după caz, doza a patra cu acest vaccin care protejează împotriva celei mai noi variante BA4, BA5 Omicron.

Cred că este o bună oportunitate să îl administrăm în această perioadă în care se face şi vaccinarea antigripală”, a declarat Rafila, joi, notează Agerpres.

La începutul acestei luni, ministrul Alexandru Rafila spunea că nu va ezita să se imunizeze cu acest vaccin.

”Şi eu o să mă vaccinez cu doza a patra atunci când va fi disponibilă noua variantă a vaccinului împotriva infecţiei cu Covid-19”, a susţinut ministrul sănătăţii, pe 8 noiembrie.

ADVERTISEMENT