ADVERTISEMENT
News

Vaccinurile sunt eficiente, inclusiv împotriva variantei Delta a COVID-19. “Ne protejează!”

Un studiu recent arată că vaccinurile sunt eficiente, inclusiv împotriva variantei Delta a COVID-19.
Autor: Andreea Marin | 21.06.2021 | 15:57
Vaccinurile sunt eficiente, inclusiv împotriva variantei Delta a COVID-19.
Vaccinurile sunt eficiente, inclusiv împotriva variantei Delta a COVID-19. Sursa foto: Pixabay

Cercetarea arată că vaccinurile sunt eficiente împotriva tuturor formelor coronavirusului, astfel că este inclusă și cea Delta, dar nu numai. Potrivit acesteia, orice ser de imunizare am alege, vom fi protejați.

ADVERTISEMENT

Vaccinurile sunt eficiente, inclusiv împotriva variantei Delta

Studiul, publicat în revista de specialitate The Lancet, arată că cele care sunt protejate complet sunt persoanele care au luat deja cele două doze ale vaccinului, în cazul în care este vorba despre un asemenea ser.

Pe scurt, persoanele ferite de variantele bolii, inclusiv de varianta Delta a coronavirusului, sunt cei care au schema de vaccinare completă. Cel care a vorbit despre acest studiu este secretarul de stat în ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

ADVERTISEMENT

Așadar, serurile Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca au putut să îi ferească pe cei care s-au vaccinat cu ele inclusiv împotriva noilor mutații ale coronavirusului.

Ce a transmis secretarul de stat referitor la eficiența vaccinurilor împotriva variantei Delta

„Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2! Un studiu britanic publicat în revista medicală ”The Lancet” arată că persoanele imunizate (schemă completă) cu serurile Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta (India) a noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Este important că organismul produce anticorpii necesari și recunoaște această mutație a coronavirusului.

Din păcate, în România sunt deja 35 de persoane infectate cu varianta Delta a tulpinii virale SARS-Cov2”, a transmis secretarul de stat Andrei Baciu, pe pagina sa personală de Facebook.

ADVERTISEMENT

OMS, avertisment cu privire la tulpina indiană a coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis deja un avertisment cu privire la faptul că varianta Delta a COVID-19 se va răspândi rapid în toată lumea și va deveni dominantă.

Anunțul a fost făcut chiar de directorul ştiinţific al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Soumya Swaminathan, care și-a exprimat dezamăgirea că nu există vaccinuri mai noi.

ADVERTISEMENT

„Varianta Delta este pe cale să devină varianta dominantă la nivel global din cauza transmisibilităţii sale crescute”, a declarat aceasta, în cadrul unei conferinţe de presă.

Soumya Swaminathan a fost nemulțumită de faptul că vaccinul CureVac a eșuat să respecte standardele de eficacitate ale OMS, într-un studiu clinic efectuat de companie.

ADVERTISEMENT

În Marea Britanie, spre exemplu, circa 95% dintre noile îmbolnăviri cu COVID-19 sunt cauzate de această mutație a COVID-19.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!