Sport

Vadim Rața mărturisește ce a gândit după ce Gigi Becali l-a dat afară de la FCSB: “Ce o să-mi facă, o să mă bată?”

Vadim Rața a disputat primul lui meci pentru FC Voluntari după ce a revenit de la FCSB. Mijlocașul de 29 de ani a jucat 90 de minute împotriva Rapidului.
04.09.2022 | 00:49
Vadim Rata marturiseste ce a gandit dupa ce Gigi Becali la dat afara de la FCSB Ce o sami faca o sa ma bata
Vadim Rață și-a exprimat dezamăgirea pentru că a fost trimis înapoi de FCSB la FC Voluntari. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După două meciuri la FCSB, care îl cumpărase de la FC Voluntari pentru 325 de mii de euro, Vadim Rața s-a întors la gruparea ilfoveană pentru care a disputat prima lui partidă din actualul sezon, 0-1 cu Rapid pe stadionul Anghel Iordănescu.

A fost “puțin suspendat”

Doar trei săptămâni a petrecut internaționalul din Republica Moldova la clubul condus de Gigi Becali, motiv pentru care a fost ironizat de foștii și, totodată, noii săi coechipieri, după cum a declarat la finalul meciului cu Rapid. 

ADVERTISEMENT

“Sunt pregătit să-mi fac treaba mai departe și la Voluntari. Băieții glumeau că am fost și eu suspendat puțin. Asta e, se întâmplă în fotbal”, a declarat jucătorul de 29 de ani.

Revenit la Voluntari abia în noaptea dinaintea confruntării cu Rapid, Rață a jucat 90 de minute, cât a adunat în cele două jocuri din luna august în tricoul lui FCSB, cu Hermannstadt și Chindia Târgoviște: “Mi-am dorit ca azi să ajut echipa. Trebuie să ne revenim și o vom face, sunt sigur.”

ADVERTISEMENT

Rață a fost impresionat de suporterii lui FCSB

Totuși, fotbalistul de 29 de ani și-a exprimat dezamăgirea pentru cele întâmplate în ultima lună la clubul patronat de Gigi Becali: “Am zis că ce-o să-mi facă, o să mă bată? Nu m-a bătut. Ce s-a întâmplat? Eu puteam să rămân acolo, să respect contractul și să-mi iau banii. Dar am decis că e mult mai important să joc fotbal. Nu mă interesează banii! Dacă ei văd în două săptămâni… E o dezamăgire pentru că eu consider că puteam să fac față. Nu vreau să mă compar cu fotbaliștii mari, dar ați văzut că până și ei au nevoie de adaptare la toate echipele.”

În tot răul transferului eșuat la FCSB, a fost și un bine întrucât Rața nici nu își găsise unde să se mute în apropiere de sediul clubului: “Un agent imobiliar nu a putut să-mi găsească un apartament ca să mă mut mai aproape de Berceni, în două săptămâni, nu mai zic că să mă acomodez eu acolo.”

ADVERTISEMENT

Deși a aflat doar din presă că va trebui să facă cale-ntoarsă spre Voluntari, Vadim Rața a rămas și cu o amintire frumoasă din scurta lui experiență ca jucător la FCSB, relația specială cu publicul: “Fanii sunt minunați, familiile vin cu copiii vin să te vadă la autocar”.

Rață își poate lua revanșa față de FCSB chiar peste o etapă

Mijlocașul moldovean va avea ocazia de a-și lua revanșa în fața fostei sale echipe chiar în etapa viitoare, când FC Voluntari o va înfrunta pe FCSB în deplasare.

ADVERTISEMENT

Meciul de pe Arena Națională se va disputa pe 12 septembrie, de la ora 21.