News

Văduva lui Vadim Tudor se zbate în dificultăți financiare. Pensia ”Tribunului”, subiect de dispută cu Parlamentul

12.09.2020 | 21:09
Vaduva lui Vadim Tudor se zbate in dificultati financiare Pensia Tribunului subiect de disputa cu Parlamentul
Corneliu Vadim Tudor/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Văduva lui Corneliu Vadim Tudor trăiește doar din pensia de urmaș primită după moartea soțului ei, iar familia încearcă să stabilească dacă pensia pe care fondatorul PRM o primea a fost una corectă. Luni se împlinesc 5 ani de la moartea ”Tribunului”, iar familia a făcut un parastas la biserica Sf. Gheorghe, scrie wowbiz.ro.

Moartea lui C.V. Tudor a adus  dificultăți financiare majore văduvei și celor două fiice ale politicianului. Vadim Tudor a lăsat în urmă multe datorii, mai ales cele de pe urma numeroaselor procese pentru insultă și calomnie care i-au fost intentate și pe care le-a pierdut.

ADVERTISEMENT

Cheltuieli importante ale familiei  erau cauzate și de numărul mare de câini de care poetul avea grijă precum și de publicarea revistei fondate de Vadim, ”România Mare”.

Pensia lui Vadim Tudor, calculată incorect

Frâiele familiei au fost preluate de Lidia Vadim, fiica cea mare, care a reușit să rezolve și problema câinilor și să plătească și din datoriile pe care le lăsase în urmă tatăl său. În același timp, a avut grijă ca ”România Mare” să apare în continuare, chiar dacă încercarea de a readuce PRM în prim-planul politicii nu a reușit. În plus, au fost încheiate și disputele cu rudele.

ADVERTISEMENT

E liniște! E bine pentru că lucrurile nu au avansat, nu ne deranjăm unii pe alții. Nu s-a mai întâmplat nimic. Am ales ca lucrurile să urmeze un curs”, a spus Lidia Tudor.

Rămâne nesoluționată problema pensiei mamei sale. Aceasta nu a lucrat așa că primește doar o pensie de urmaș de pe urma soțului. Însă familia crede că pensia la care era îndrituit tatăl lor nu a fost calculată corect, astfel că era mai mică decât cele ale unor colegi din Parlament ai fostului lider al PRM.

ADVERTISEMENT

Ne luptăm încă pentru pensia tatălui meu. Eu vreau să știu dacă este una corectă. A fost parlamentar în patru mandate, din 1992 până în 2008. Are și o pensie de europarlamentar. Mi-am dorit ca organele abilitate să ne spună că această pensie este una corectă. Alți parlamentari care au fost colegi cu el primesc o pensie mai mare ca el. De câte ori am cerut Parlamentului să-mi fie date anumite acte, mi-a fost refuzată cererea”, relata Lidia Tudor.