News

Văduva primului medic chinez care a avertizat lumea asupra noului coronavirus a născut. “Soţul meu, poţi vedea asta din cer”

12.06.2020 | 21:03
Vaduva primului medic chinez care a avertizat lumea asupra noului coronavirus a nascut Sotul meu poti vedea asta din cer
ADVERTISEMENT

Văduva medicului chinez Li Wenliang, primul care a avertizat lumea asupra noului coronavirus, a născut, vineri, un băiețel, la trei luni după decesul doctorului.

Văduva medicului chinez care a avertizat lumea asupra noului coronavirus a născut

Fu Xuejie, văduva primului medic chinez care a transmis un avertisment public cu privire la noul coronavirus, a născut, vineri, un băiețel, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Li Wenliang, din Wuhan, a lansat la finalul lunii decembrie 2019 primul avertisment referitor la noul coronavirus, dar a decedat la două luni după momentul respectiv, din cauza infecției COVID-19.

Acum, văduva sa, a născut un băiețel într-un oraș din Wuhan, locul unde se presupune că a apărut virusul ucigaș.

ADVERTISEMENT

“Soţul meu, poţi vedea asta din cer”, a scris Fu Xuejie, văduva medicului chinez, într-o postare, vineri. “Ultimul dar pe care mi l-ai făcut s-a născut astăzi”, a mai spus femeia.

Medicul a murit în cele din urmă din cauza COVID-19

Li Wenliang a fost un oftalmolog de 34 de ani, devenit cunoscut după ce şi-a alertat colegii de breaslă la finalul lunii decembrie cu privire la apariţia noului coronavirus în oraşul Wuhan.

ADVERTISEMENT

Ulterior, medicul a avut de suferit din cauza avertismentului său, fiind convocat de poliţie, care l-a acuzat că “propagă zvonuri” și l-a pus să semneze un act prin care își asumă că nu va mai vorbi public despre virusul necunoscut la acea vreme.

În cele din urmă, medicul chinez s-a infectat și el cu noul coronavirus și a decedat din cauza infecției COVID-19 în februarie 2020.

ADVERTISEMENT

Decesul său a dus la un val de indignare pe rețelele de socializare din China, iar acesta a ajuns să fie văzut ca un erou național, punând într-o lumină negativă autoritățile locale, suspectate de faptul că au ascuns intenționat gravitatea epidemiei.

Acum, moștenirea medicului care a sfidat sistemul merge mai departe, prin fiul său, născut vineri.

ADVERTISEMENT