Life

“Vagabondul” Raj Kapoor a murit după ce s-a prăbuşit la cea mai prestigioasă gală din India. Marele actor nu a mai apucat să-şi realizeze ultimul film

“Vagabondul” Raj Kapoor a murit după ce s-a prăbuşit în cadrul unei gale. Nici nu a mai apucat să își termine ultimul film.
19.11.2022 | 19:30
Vagabondul Raj Kapoor a murit dupa ce sa prabusit la cea mai prestigioasa gala din India Marele actor nu a mai apucat sasi realizeze ultimul film
“Vagabondul” Raj Kapoor a murit după ce s-a prăbuşit la cea mai prestigioasă gală. Foto Colaj Fanatik / Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Raj Kapoor a fost unul dintre cei mai cunoscuți actori, dar și regizori indieni, însă a avut parte de un sfârșit tragic.

“Vagabondul” Raj Kapoor a murit după ce s-a prăbuşit la cea mai prestigioasă gală

Acesta și-a pierdut viața după ce s-a prăbușit la cea mai prestigioasă gală a cinematografiei din întreaga Indie. Raj Kapoor a murit înainte să își realizeze ultimul film.

ADVERTISEMENT

Actorul a suferit de astm în ultimii ani ai vieții sale și a murit tot din cauza unor complicații legate de această boală, la 63 de ani, în anul 1988.

Raj Kapoor s-a prăbușit din picioare, în vreme ce se afla la un eveniment important din New Delhi, unde trebuia să primească cel mai înalt premiu din cinematografia indiană.

ADVERTISEMENT

El a fost internat pentru o lună, în stare gravă și, până la urmă, s-a stins din viață din cauza bolii sale. În momentul în care a murit, acesta încă lucra la ultimul sau film, o poveste de iubire numită Henna.

În memoria tatălui lor, cei doi fii ai marelui actor, Randhir Kapoor şi Rishi Kapoor, au făcut toate eforturile pentru a termina filmul și l-au lansat în 1991.

ADVERTISEMENT

Raj Kapoor, faimos pentru rolul din Vagabondul

Raj Kapoor a cunoscut succesul la nivel mondial pentru rolul din filmul “Vagabondul” (1951). Acesta a debutat în actorie la o vârstă foarte fragedă și la 11 ani deja era distribuit în primul său rol.

Apoi, la doar 24 de ani a debutat ca regizor devenind cel mai tânăr din epoca sa. Ulterior, Raj Kapoor a întemeiat studiourile de film R. K. Films.

ADVERTISEMENT

Raj Kapoor a fost numit în presa indiană „cel mai mare showman al cinematografiei indiane” și chiar a fost poreclit Charlie Chaplin al cinematografiei din țară.

Acesta a obținut zeci de premii de a lungul carierei sale și două dintre filmele sale au fost nominalizate la Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Este vorba despre filmele Awaara (1951) and Boot Polish (1954).

ADVERTISEMENT