News

Val de aer polar peste România. Când și cum se va schimba vremea în următoarele zile

Un val de aer polar este așteptat să ajungă în România peste câteva zile. După o perioadă mai caldă decât normal, va urma frig sub pragul de îngheț și ninsoare.
02.11.2021 | 11:46
Val de aer polar peste Romania Cand si cum se va schimba vremea in urmatoarele zile
ADVERTISEMENT

Noul val de aer polar va pune stăpânire pe România începând cu 5 noiembrie, potrivit unui anunț făcut de meteorologul Elena Mateescu la România TV.

Ea a explicat că luna noiembrie va începe cu vreme bună, cu cer senin și temperaturi peste normalele acestei perioade. Cu toate acestea, în zonele înalte sunt posibile ninsori și în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

Când vine valul de aer polar în România

„În primele zile din luna noiembrie vom avea temperaturi peste mediile multianuale, chair şi de 22 de grade în sudul României”, a anunțat meteorologul. Elena Mateescu a mai spus că, „în a doua săptămână de noiembrie, este aşteptat un nou val de frig, fiind posibile minime sub 0 grade în centrul ţării şi posibil chiar ninsori în zonele de munte mai joase”.

În zonele înalte, ultima lună de toamnă va aduce ploi şi vânt puternic, şi chiar ninsori în zonele înalte de munte. Dar temporar vor fi și temperaturi mai ridicate decât în mod normal.

ADVERTISEMENT

Noul val de frig va veni însă, cu siguranță, din cea de a doua săptămână a lunii noiembrie.

Cum va fi vremea înainte de noul val de aer polar

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat că marţi, 2 noiembrie, vremea din România va fi în general închisă. Va ploua pe arii extinse, pe parcursul zilei, mai ales în jumătatea de sud-vest a ţării. Ploi vor fi, însă pe arii restrânse, și în restul teritoriului.

În plus, la noapte, local, va ploua slab sau va burnița mai ales în estul teritoriului. La munte, la altitudini mai mari de 2000 de metri, mai ales în masivele din nordul țării, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

ADVERTISEMENT

Va fi vânt slab şi moderat, dar sunt anunțate și intensificări la munte, mai ales pe creste. Temporar, cu viteze mai mici, vântul va sufla şi în Banat, Moldova şi Dobrogea.

În ceea ce privește reimul termic, va fi destul de cald, cu temperaturi maxime între 8 şi 17 grade. Minimele vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Un alt fenomen, deranjant și periculos pentru șoferi – ceața – se va semnala doar pe arii restrânse.

Vremea în Capitală

La București va fi înnorat pe tot parcursul zilei. Trecător se vor semnala și ploi slabe.

La noapte cerul se va mai însenina, devenind variabil. Însă noaptea va aduce și ceaţă.

În Capitală vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 14 grade, în timp ce cea minimă va fi între 4 și 6 grade.

Meteo pentru restul acestei săptămâni

De miercuri, 3 noiembrie, vremea va intra într-un proces de încălzire. Pentru cea mai mare parte din teritoriul României vremea va fi mai caldă decât normal pentru începutul lunii noiembrie.

Nu va fi însă vreme foarte bună, ci vom avea cer variabil, cu înnorări temporare în vest, sud-vest, centru şi nord. Miercuri seara nu sunt excluse nici ploi slabe, pe arii restrânse.

În Banat și sudul Crișanei vântul, care în restul teritoriului va fi de la slab la moderat, va avea intenrsificări cu viteze de peste 50 de kilometri la oră. Pe crestele Carpaţilor Meridionali rafalele de vânt vor depăşi 70 – 80 km/h.

Va fi cald, miercuri, cu maxime între 13 şi 21 de grade. Minimele vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade.

De asemenea, va fi ceaţă și burniţă dimineața, mai ales în Oltenia.

La București va fi vreme plăcută, cu cer variabil, ceaţă și vânt slab până la moderat. Temperaturile vor avea maxime între 17 și 18 grade și minime de 8-9 grade.

ADVERTISEMENT