News

Val de aer saharian în România! Ce se întâmplă cu vremea în weekend. ANM anunță fenomene meteo extreme

14.06.2019 | 10:44
Val de aer saharian in Romania Ce se intampla cu vremea in weekend ANM anunta fenomene meteo extreme
ADVERTISEMENT

Meteorologii au anunțat pentru acest weekend schimbări totale ale vremii. După ce săptămâna aceasta ne-am confruntat cu temperaturi care au ajuns până la 32 de grade Celsius, iată că specialiștii în meteo anunță că, disconforul termic se va menține accentuat și temperatura va mai urca cu câteva grade în termometre.

Cum va fi vremea în acest weekend, în țara noastră

După ce săptămâni întregi ne-am confruntat cu ploi, furtuni și descărcări electrice care au făcut prăpăd în mai multe regiuni din țară, iată că acum meteorologii anunță vreme foarte frumoasă și caniculă. Se pare că, un val de aer saharian va lovi țara noastră în următoarele două săptămâni. Așadar, în perioada 10 – 23 iunie vremea se va încălzi accentuat, iar temperatura va atinge maxime de 32- 34 de grade, în unele regiuni. Se pare că, vara își va intra pe deplin în drepturi. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță vreme caniculară pe arii restrânse în nord-vest și izolat în sud-estul țării. După-amiaza, temperaturile vor atinge un prag critic, iar disconforul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

ADVERTISEMENT

Specialiștii anunță că, nu vom scăpa de ploi și efectele lor devastatoare. Izolat vor cădea cantități însemnate de ploaie  și vor exista condiții de grindină. Vântul va sufla slab până la moderat, iar în regiunile sud-estice se va intensifica, în special în timpul ploilor. În orașe precum Oradea  și Satu Mare, dar și în regiunile intracarpatice, temperaturile maxime se vor înregistra în jurul valorii de 35 de grade Celsius. În zonele de deal, dar și de munte se vor instala averse și descărcări electrice pe arii restrânse.

În sudul țării sunt prezente de asemenea, fenomene extreme. În Bărăgan temperatura maximă se va înregistra în intervalul 32 – 34 de grade Celsius. În Dobrogea, vremea va fi deosebit de frumoasă, dar pe arii restrânse sunt așteptate averse și descărcări electrice. În Tulcea temperatura va urca până la 32 de grade Celsius, iar în Constanța, 29 de grade Celsius. Nici Moldova nu este ocolită de valul de caniculă. Spre exemplu, în Focșani temperatura va urca în termometre până la 34 de grade Celsius. Din păcate, în jumătatea de sud a Moldovei se vor înregistra averse și descărcări electrice după-amiaza și seara.

ADVERTISEMENT
Vreme extremă în acest weekend: caniculă și descărcări electrice după-amiaza și seara
Urmează trei zile caniculare în care disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura va urca în termometre până la 36 de grade Celsius.
Sursa foto: pixabay.com

Cum arată vremea în Capitală în acest weekend

Meteorologii anunță că, vremea va continua să se mențină foarte caldă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor atinge 36 de grade Celsius, iar cele mai mari valori se vor înregistra în Câmpia de Vest. Izolat sunt așteptate averse și descărcări electrice, iar cantițățile de apă pot fi însemnate. Totodată, vântul va sufla slab până la moderat, dar se va intensifica în timpul ploilor.

În București, vremea va fi deosebit de caldă. Vineri, 14 iunie, dimineața se vor înregistra 17 – 19 grade Celsius, iar după – amiaza se vor înregistra temperaturi de 34 -3 5 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara când șansele de ploaie sunt în creștere. Sâmbătă, vremea se va menține deosebit de caldă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Sâmbătă dimineața temperatura se va înregistra în jurul valorii de 19 grade, iar după-amiaza va urca până la 33 de grade Celsius. Duminică, căldura va continua să se mențină și se vor înregistra 32 – 34 de grade Celsius. Seara sunt așteptate ploi și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT