News

Val de aer saharian în România. Nopțile vor fi tropicale. Cât mai durează canicula

23.08.2019 | 20:52

Meteorologii au anunțat că deasupra României se află un val de aer saharian care va persista până la jumătatea lunii septembrie. În perioada următoare se vor înregistra temperaturi mari, iar umiditatea va fi ridicată.

Canicula pune stăpânire pe țara noastră până la jumătatea lunii septembrie

Meteorologii au anunțat că traversăm cea mai lungă perioadă de caniculă, iar valul de aer saharian va persista deasupra țării noastre până spre jumătatea lunii septembrie, cel mai probabil. Prin urmare, temperaturile vor rămâne ridicate, înregistrându-se până la 35 de grade la umbră, dar care se vor resimți ca 40. Și umiditatea va rămâne ridicată astfel că românii vor trece printr-un stres termic uriaș.

Următoarele trei zile vor fi de foc pentru România. Toate regiunile țării, inclusiv nordul și depresiunile unde de obicei temperaturile sunt mai scăzute vor înregistra creșteri semnificative, iar maxima va atinge chiar și 34-35 de grade Celsius. „Se vor înregistra frecvent, la scara întregii ţări, temperaturi cuprinse între 32 şi 34 de grade C, uşor mai ridicate spre 35, posibil chiar 36 de grade celsius în Muntenia, Oltenia, izolat în Banat şi chiar în Crişana.”, a declarat meteorologul ANM Oana Catrina, potrivit a1.ro. 

Canicula va persista cel mai probabil până la jumătatea lunii septembrie
România se află sub influența unui val de aer fierbinte. Temperaturile ridicate vor continua să persiste. Sursa foto: enikos.gr

Cum ne protejăm de canicula care a pus stăpânire pe România

Din cauza disconfortului termic accentuat organismul nostru va avea nevoie de protecție. Medicii ne recomandă să ne hidratăm corect, să ne protejăm capul de soare cu pălării, să avem un evantai la noi și să căutăm locuri umbrite. În plus, medicii anunță că în perioada aceasta ne vom simți mai obosiți decât de obicei.

„Organismul va face mai greu faţă la sarcinile zilnice. Sigur că dacă nopţile sunt foarte calde, ne odihnim prost, vom fi deci mai obosiţi decât în mod obişnuit, vom face faţă mai greu sarcinilor curente pe care le avem de îndeplinit.”, a declarat medicul Eva Cristescu.

Temperaturile nu vor scădea nici pe timpul nopții

Valul de aer s-a instalat de mai bine de o săptămână și a rămas blocat deasupra țării noastre, meteorologii spunând că este vorba de un blocaj atmosferic. Se pare că perioada aceasta pe parcursul nopții temperaturile vor fi destul de ridicate. Temperatura în cursul nopții nu va scădea sub 20 de grade Celsius.

Acest val de aer fierbinte demonstrează încă o dată că anotimpurile s-au inversat ceea ce înseamnă că temperaturile ridicate vor persista până la jumătatea lunii septembrie. Vă reamintim că luna iulie a fost o lună mai degrabă de toamnă cu fenomene meteo extreme și recorduri de temperaturi scăzute.

 

 

Tags: