News

Val de aer tropical în România! Avertismentul ANM: ”Vremea va deveni caniculară”

Autor: Alexa Serdan | 26.07.2019 | 12:52
Val de aer tropical în România! Avertismentul ANM: ”Vremea va deveni caniculară”
Valul de aer tropical va lovi România în acest weekend. Sunt așteptate temperaturi de peste 36 de grade. Sursa foto: bihoreanul.ro

Un val de aer tropical va pune stăpânire pe țara noastră în acest weekend. După ce în mai multe țări din Europa s-au înregistrat temperaturi de peste 40 de grade, iată că acum valul de aer tropical lovește și România.

Vreme caniculară în acest weekend în țara noastră

Agenția națională de meteorologie avertizează populația României că în acest weekend vom avea parte de o vreme caniculară, iar temperaturile vor ajunge până la 36 de grade Celsius. Prin urmare, țara noastră nu va fi ocolită de valul de aer tropical care a pus deja stăpânire pe țări precum Olanda, Germania sau Franța unde temperaturile au depășit chiar și 40 de grade. Belgia și Franța au instaurat cod roșu de căldură în toată țara, iar olandezii au udat în permanență pistele din aeroportul din Amsterdam pentru ca asfaltul să nu se topească.

„Ne aşteptăm într-adevăr la o încălzire uşoară în următoarele zile, astfel încât şi în zona ţării noastre în acest weekend vremea va deveni caniculară (…) Sâmbătă şi duminică, mai ales în jumătatea sudică, temperaturile vor înregistra şi 35-36 de grade Celsius”, a anunţat meteorologul ANM Alina Şerban, potrivit capital.ro.

Temperatura maximă va atinge 36 de grade
Meteorologii anunță vreme caniculată în acest weekend. Sursa foto: unica.ro

Meteorologii anunță cum va fi vremea astăzi

ANM avertizează că astăzi vom avea parte de vreme instabilă. Meteorologii anunță că în cursul acestei zile vor exista înnorări temporare accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină în jumătatea de nord-vest a țării. În sudul și sud-vestul țării temperaturile vor fi ridicate, iar maxima va atinge 24-25 de grade Celsius. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 21 de grade Celsius.

Bucureștenii vor avea parte astăzi de o vreme frumoasă. Cerul va fi variabil, iar disconfortul termic se va face simțit după-amiază. Temperatura maximă va atinge 32 de grade Celsius, iar minima se va înregistra în jurul valorii de 19-20 de grade Celsius.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!