News

Val de căldură fatal în Creta. Un turist german a fost găsit mort, fiind a șasea victimă a caniculei

Tragedie pe insula Creta. Canicula severă face tot mai multe victime după ce un turist german a devenit a șasea persoană decedată din cauza căldurii
25.06.2024 | 12:45
Val de caldura fatal in Creta Un turist german a fost gasit mort fiind a sasea victima a caniculei
Un turist german a murit în Creta din cauza caniculei. Bărbatul este a șasea victimă a căldurii timpurii. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un turist german dat dispărut duminică pe Insula Creta a fost găsit mort, conform informațiilor furnizate de pompierii greci. Bărbatul este a șasea victimă a caniculei din ultima vreme. 

Turist german, găsit mort din cauza căldurii

În contextul în care Grecia se confruntă cu un val de căldură extrem de intens și neobișnuit pentru această perioadă a anului, moartea acestui bărbat de 68 de ani reprezintă un nou incident tragic.

ADVERTISEMENT

Potrivit agenției de presă grecești Ana, locul unde a fost găsit corpul neînsuflețit al turistului german era atât de greu accesibil încât echipele de salvatori au fost nevoite să transporte cadavrul pe jos din râpa în care se afla.

Aceasta reprezintă a șasea moarte a unui turist străin în Creta și alte insule grecești recent, după ce pe 9 iunie, corpul prezentatorului BBC Michael Mosley a fost găsit pe Insula Symi. Câteva zile mai târziu, un turist belgian de 80 de ani a fost descoperit mort lângă cetatea antică Lato, în estul Cretei.

ADVERTISEMENT

Tot mai multe victime din cauza căldurii

Pe 19 iunie, un olandez de 55 de ani a fost găsit decedat în mașina sa, în apropierea unei faleze din sud-estul insulei, conform televiziunii ERT. Un alt olandez, de 74 de ani, a fost găsit mort pe Insula Samos pe 15 iunie, iar un american de 55 de ani a fost găsit fără viață pe Insula Corfu a doua zi.

De asemenea, doi francezi de 73 și 64 de ani au fost dați dispăruți pe Insula Sikinos de mai mult de o săptămână, iar un american de 59 de ani nu a fost găsit de la 11 iunie pe Insula Amorgos.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii iunie, autoritățile sanitare grecești au emis avertismente cu privire la riscurile expunerii la căldură, recomandând evitarea statului afară în timpul orelor cele mai calde ale zilei, în timpul primului episod de caniculă din această vară. Grecia a înregistrat în iunie cel mai timpuriu val de căldură estival cu temperaturi ce depășesc 40 de grade Celsius în mai multe regiuni.

Cât de mult ne afectează căldura extremă

Kim Meidenbauer, un cercetător în neuroștiințe de la Universitatea de Stat din Washington, susține că fenomenele meteorologice extreme, inclusiv valurile de căldură intensă, pot afecta funcționarea creierului.

ADVERTISEMENT

„Rețelele cerebrale care, de obicei, le permit oamenilor să gândească în mod clar, să raționeze, să își amintească, să construiască și să formuleze idei, pot fi perturbate în condiții termice extreme”, a declarat cercetătorul pentru CNN.

Prin urmare, se consideră că în condiții de temperaturi foarte ridicate, oamenii își pierd claritatea mentală, ceea ce poate duce la decizii periculoase și potențial fatale.

ADVERTISEMENT