News

Val de căldură peste Europa. Maximele vor ajunge la 20 de grade. Vremea din România

23.02.2021 | 20:33
Val de caldura peste Europa Maximele vor ajunge la 20 de grade Vremea din Romania
ADVERTISEMENT

Finalul lunii februarie aduce un val intens de căldură în Europa, iar temperaturile vor maxime vor ajunge frecvent la valori de 18, 19 și chiar 20 de grade Celsius.

În primele zile ale acestei săptămâni, valorile ridicate vor pune stăpânire pe zonele din Centrul și Vestul Europei, acolo unde temperaturile vor urca până la valori de martie-aprilie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește vremea din România, va fi tot mai cald de la o zi la alta, iar în weekend putem asista, local, la înregistrarea unor maxime de 19-20 de grade, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Val de căldură peste Europa cu temperaturi de 20 de grade

După ce mijlocul lui februarie a adus ger și zăpezi în zone extinse de pe bătrânul continent, finalul ultimei luni de iarnă este unul mult mai blând, cu valori termice care grăbesc primăvara.

ADVERTISEMENT

Meteorologul de la BBC Weather, Ben Rich, spune că temperaturile vor crește în Europa pe măsură ce aerul cald se deplasează spre zone extinse în această săptămână.

Această pătrundere ar putea face să avem temperaturi de până la 20 C în Berlin, dat fiind faptul că Europa Centrală și de Vest beneficiază cel mai mult de condițiile calde. Britanicul a menționat că vor fi unele zone cu ploaie, însă o mare parte din Europa va rămâne uscată și însorită în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Iată o parte dintre maximele termice care se vor înregistra în Europa următoarelor zile: 

  • Berlin: 20 de grade celsius
  • Paris: 19 grade celsius
  • Roma: 17 grade celsius
  • Madrid: 18 grade celsius
  • Lisabona: 15 grade celsius

Potrivit sursei citate, vremea deosebit de caldă din Europa Centrală și de Vest va dura până la finalul acestei săptămâni, apoi urmând o ușoară răcire.

ADVERTISEMENT

Vremea din România: 20 de grade anunțate de ANM

Valul de căldură din Europa nu va ocoli România. Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, a spus, marți, că încălzirea din ultimele zile va dura cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni.

”Acest val de căldură va dura până la sfârșitul acestei săptămâni când valorile termice vor mai scădea, dar această scădere a temperaturiilor pe care o estimăm pentru sfârșitul de săptămână nu va fi una care să determine înregistrarea unor temperaturi asemănătoare cu episodul anterior cu vreme foarte rece, ci temperaturi mult mai apropiate de cele normale pentru această perioadă și chiar ușor mai ridicate, respectiv valori termice ca, între 4 și cel mult 10, 12 grade”, a explicat Băncilă la Antena 3.

Meteorologul ANM a mai spus că în sud și vest valorile vor urca destul de mult în următoarele zile. ”Vom înregistra frecvent temperaturi de 17, 18, 19 grade în zona de sud a țării în regiunile vestice, iar în toate aceste zile mai ales în zilele de joi și vineri foarte probabil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și puțin peste acest prag în zona dealurilor de Vest iar vineri este posibil să asistăm la înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și puțin peste chiar și în regiunile sudice

ADVERTISEMENT