News

Val de caniculă în România. ANM a anunțat cum va fi vremea până în weekend

06.08.2019 | 15:02
Val de canicula in Romania ANM a anuntat cum va fi vremea pana in weekend

Agenția Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în această săptămână. Meteorologii anunță pentru weekend temperaturi neobișnuite pentru luna august și caniculă. Prin urmare, vom avea parte de o perioadă cu temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă din vară. 

Cum va fi vremea în această săptămână. Ce anunță meteorologii

Astăzi, vremea se va încălzi după ce în weekend a plouat și s-au înregistrat furtuni în mai multe regiuni ale țării. Așadar, în această după-amiază cerul va fi variabil, dar vor exista perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Zonele afectate sunt nordul Moldovei, estul Transilvaniei, Maramureș și zonele de munte. În restul regiunilor se vor semnala aceleași fenomene meteo, dar izolat.

Temperaturile maxime se vor înregistra în intervalul 23 – 33 de grade Celsius, iar minima se va încadra între 10 și 20 de grade. Cea mai ridicată temperatură care se va înregistra astăzi va fi în sudul Olteniei. În București vremea va fi foarte frumoasă și se vor înregistra  31 de grade Celsius. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

România va fi lovită de un val de caniculă
Ce temperaturi se vor înregistra în această săptămână. Vremea va fi caniculară începând de joi. Sursa foto: realitatea.net

Cum va fi vremea în zilele de miercuri, joi și vineri

Miercuri, 7 august vremea va fi călduroasă, cerul va fi variabil, iar pe arii restrânse se vor înregistra ploi de scurtă durată, descărcări electrice și posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 35 de grade, iar cele mai ridicate se vor înregistra în sud-vestul teritoriului. Minima va atinge 10 grade în depresiuni și 23 de grade Celsius în Dealurile de Vest. În București vremea va fi frumoasă, caniculară chiar înregistrându-se 33 de grade.

De joi vremea devine caniculară în mai multe regiuni ale țării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade. În Capitală mercurul va urca în termometre până la 35 de grade Celsius. Vineri vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în sud-vestul și sudul țării. Temperatura maximă va atinge 35 de grade, iar disconfort termic va fi în continuare ridicat.

Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

În weekend-ul 10 – 11 august temperatura caniculară se va menține în cea mai mare parte a țării, în special în zonele de câmpie. În zonele de deal și la munte sunt șanse destul de mari să plouă, dar vor fi ploi de scurtă durată. În Capitală vremea va fi călduroasă, iar la amiază va persista canicula.

 

 

Tags: