News

Val de concedieri în România. Vor fi afectați angajați de la stat, dar și de la privat

Autoritățile pregătesc un val de concedieri, atât la stat și cât și la privat. Drept urmare, mai mulți angajați vor rămâne fără serviciu. Iată care sunt domeniile vizate.
27.04.2022 | 11:30
Val de concedieri in Romania Vor fi afectati angajati de la stat dar si de la privat
Mii de români urmează a fi concediați. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Autoritățile anunță concedieri în masă, din cauza economiei în scădere. Vor fi afectați angajați de la stat, dar și de la privat de această măsură, în prima linie aflându-se salariații de la Complexul Energetic Oltenia şi cei de la TAROM.

Urmează concedieri la Complexul Energetic Oltenia şi TAROM

Ministerul Economiei anunță o criză de materii prime, din cauza căreia mai mulți români fie vor fi trimiși în șomaj tehnic, fie vor rămâne pur și simplu fără un loc de muncă, notează Antena 3.

ADVERTISEMENT

De la TAROM ar trebui să plece 300 de oameni până la finalul lui 2022. De cealaltă parte, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că va discuta în această săptămână cu Comisia Europeană un plan de restructurare.

”Eu îmi doresc să păstrăm TAROM-ul, dar pentru a face acest lucru trebuie să fie pus în aplicare acest plan de restructurare pe care şi l-au asumat înainte de a fi ministru, transmis Comisiei Europene.

ADVERTISEMENT

O companie de mărimea TAROM trebuie să aibă 600 sau 700 de angajaţi şi 90% şi ceva trebuie să fie personal navigant. Au avut dublu, când am preluat mandatul, pe la 1.300, acum sunt să zicem la 1.000, un pic peste”, a spus Sorin Grindeanu la Profit News.

Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie pe cărbune din țară, are deja un plan de restructurare. În acesta este prevăzută reducerea personalului de la 11.000 de salariaţi, câți sunt în prezent, la 4.600 până la finalul lui 2022. În jur de 2 mii de angajaţi ar putea rămâne fără locul de muncă.

ADVERTISEMENT

Probleme economice și la Romsilva. Și de aici vor fi concediați oameni

Romsilva se confruntă, de asemenea, cu probleme financiare. Deja s-au întrerupt contractele a 400 de salariați.

Experții nu exclud ca să apară probleme și în sistemul privat, nu doar în cel de la stat. O criză de materii prime ne-ar aștepta, potrivit Ministerului Economiei.  În sectorul construcțiilor sunt multe materii prime lipsă, deja.

ADVERTISEMENT

La începutul acestui an, Florin Spătaru, ministrul economiei, spunea că România și-ar dori un dialog la nivel european pentru a se consolida lanțurile de aprovizionare, pentru reducerea dependenței de materii critice.

”România, alături de celelalte state membre UE, promovează soluţiile privind valorificarea resurselor şi materiilor critice prin tehnologii capabile să respecte principiile de mediu actuale. Reciclarea, implicit reutilizarea resurselor, trebuie să reprezinte principii de bază pentru economia viitorului european. Am pledat pentru utilizarea instrumentelor de tip IPCEI în domeniu ca soluţie integrată pentru valorificarea tuturor resurselor la nivel comunitar ”, a precizat ministrul economiei,  în timpul unei reuniuni ”Producerea de materii prime în Europa: aprovizionarea internă mai este posibilă?”

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Drama neştiută a lui Florin Niţă! Povestea din spatele eroului naţionalei: Plâng, dacă...
Drama neştiută a lui Florin Niţă! Povestea din spatele eroului naţionalei: Plâng, dacă încep să povestesc!
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
IMPORTANT pentru pensionari. Sfaturi pentru seniori privind banii de pensie
IMPORTANT pentru pensionari. Sfaturi pentru seniori privind banii de pensie
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Lovitură de situație greu de imaginat. Ce au decis Alina Sorescu și Alexandru...
Lovitură de situație greu de imaginat. Ce au decis Alina Sorescu și Alexandru Ciucu
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
O comună din România e pe cale să devină cea mai mare bază...
O comună din România e pe cale să devină cea mai mare bază aeriană a NATO din Europa. Reportaj BBC la Mihail Kogălniceanu
Primul domnitor român care şi-a dat viaţa pentru apărarea țării. Deși a luptat...
Primul domnitor român care şi-a dat viaţa pentru apărarea țării. Deși a luptat până la moarte împotriva ungurilor, este un personaj uitat de mulți