News

Val de demisii în spitalele patriei! Zece medici din județul Prahova au renunțat în plină epidemie de coronavirus. Trei dintre aceștia lucrau la ATI

02.04.2020 | 23:08
Val de demisii in spitalele patriei Zece medici din judetul Prahova au renuntat in plina epidemie de coronavirus Trei dintre acestia lucrau la ATI
ADVERTISEMENT

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus pe teritoriul țării noastre a ajuns deja la 2.738 și tinde să capete proporții dramatice pe zi ce trece, mai ales că ne confruntăm deja cu o transmitere comunitară majoră. Totodată, potrivit datelor transmise de autorități, s-au înregistrat 115 decese, cele mai multe în Suceava, oraș aflat în carantină totală de la începutul acestei săptămâni.

Zece medici din Prahova au demisionat în cursul zilei de joi. Trei dintre ei lucrau la ATI

Depășiți de situație sau îngrijorați de lipsa echipamentelor de protecție necesare în astfel de cazuri, tot mai mulți medici își prezintă demisiile, lăsând în urmă un deficit de personal ce pare imposibil de acoperit în aceste zile. Nu mai departe de joi, 2 aprilie au renunțat opt medici ai Spitalului Câmpina, unitate medicală suport pentru pacienții cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Dintre aceștia, trei se aflau în prima linie a luptei cu agentul patogen, întrucât lucrau la terapie intensivă, în vreme ce restul aparțineau de secțiile de neonatologie, interne și chirurgie. Totodată, trebuie spus că patru din cei opt medici demisionari sunt pensionari care continuau să profeseze.

Potrivit datelor furnizate de DSP Prahova, în privința demisiilor medicilor care își desfășoară activitatea la unitățile sanitare din județul nostru, vă aducem la cunoștință faptul că, până în prezent, au fost înregistrate zece astfel de cereri.

ADVERTISEMENT

Opt dintre ele au fost la Spitalul Municipal Câmpina, desemnat unitate-suport pentru tratamentul pacienților confirmați cu COVID-19, una a fost înaintată la Spitalul de Boli Pulmonare Breaza și una la Spitalul Orășenesc „Sf. Filofteia“ din Mizil. Dintre medicii demisionari, patru sunt pensionari, dar au continuat să profeseze”, a transmis Prefectura Prahova printr-un comunicat de presă dat publicității în cursul zilei de joi.

Un medic de la Spitalul Câmpina a fost confirmat cu coronavirus

Valul de demisii de la Spitalul Municipal Câmpina vine la scurt timp după ce un medic a fost testat pozitiv cu noul tip de coronavirus. În plus, 20 de angajați ai unității medicale au fost izolați la domiciliu, pe motiv că ar fi intrat în contact cu persoana infectată.

ADVERTISEMENT

Am solicitat Direcţiei Sanitare Prahova începerea procedurii de evaluare epidemiologică în spital. Un număr de 20 angajaţi, toţi fără simptomatologie, au fost consideraţi contacţi. Pentru aceştia s-a luat măsura izolării la domiciliu timp de 14 zile”, a transmis conducerea spitalului. Până în momentul de față, niciun pacient nu a fost confirmat cu COVID-19.