News

Val de frig anunțat de ANM. A fost emisă o informare meteo de vreme deosebit de rece

Val de frig anunțat de meteorologi. Informare meteo ANM de vreme deosebit de rece.
22.09.2021 | 11:07
Val de frig anunțat de ANM. A fost emisă o informare meteo de vreme deosebit de rece
Val de frig anunțat de ANM. A fost emisă o informare meteo de vreme deosebit de rece. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Vremea va fi deosebit de rece în următoarea perioadă, conform unui anunț făcut de meteorologii ANM. La munte, la altitudini mari, este posibil să apară primele ninsori.

Primele ninsori din acest an, la munte. Anunțul ANM

Specialiștii ANM au informat, miercuri dimineață, că intră în vigoare o informare meteorologică care vizează o vreme deosebit de rece, care se va semnala la nivelul întregii țări.

Informarea meteo ANM despre vremea rece este valabilă de miercuri, 22 septembrie, de la ora 10:00 până pe 23 septembrie, tot la ora 10:00.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vor apărea primele ninsori la munte, la altitudini de peste 1.700 de metri. În zona Carpaților Meridionali vor fi cantități de precipitații de 10-15 litri pe metrul pătrat și zăpada se poate așeza.

„În intervalul menționat la munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă”, au informat meteorologii.

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță vreme deosebit de rece. Care sunt zonele afectate

În intervalul menționat anterior, meteorologii ANM au informat că vremea va fi foarte rece și putem vorbi chiar despre un val de frig ce lovește România.

Mai mult decât atât, în anumite zone, temperaturile nopții vor fi negative. Este vorba despre depresiunile intramontane și dealurile subcarpatice din sudul teritoriului, unde termometrele vor arăta între 0 și 3 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aici se poate produce bruma. Vântul va sufla și el destul de puternic, cu precădere în est, sud-est și în sud-vest, mai anunță meteorologii ANM.

Rafalele pot ajunge la 40-50 de kilometri pe oră în zonele menționate, iar la munte ele pot atinge peste 60 km/h.

ADVERTISEMENT

„Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h”, a anunțat ANM.

ADVERTISEMENT

Vremea va fi foarte rece și în zilele de joi și vineri, au mai anunțat specialiștii.

„Joi și vineri (23 și 24 septembrie) vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare”, a mai informat ANM.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri