News

Val de ieftiniri după ce Grecia a trecut în zona roșie! Românii își vând disperați concediile

Val de ieftiniri după ce Grecia a trecut în zona roșie, concediile multor români fiind acum sub semnul întrebării
30.07.2021 | 13:32
Val de ieftiniri dupa ce Grecia a trecut in zona rosie Romanii isi vand disperati concediile
Oamenii încearcă disperați să-și vândă pe rețelele de socializare concediile. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au fost vești proaste pentru românii care nu s-au vaccinat după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Din nefericire, Grecia a ajuns pe lista roşie, ca urmare a creşterii incidenţei.

Mai exact, persoane care vin de acolo nu intră în carantină dacă sunt vaccinate cu schemă completă de cel puțin 10 zile sau care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Val de ieftiniri după ce Grecia a intrat în zona roșie!

De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. Se schimbă situația pentru cei care nu s-au imunizat împotriva coronavirusului.

Mai ales că insulele greceşti din sudul Mării Egee au fost marcate cu culoarea roşu închis pe harta răspândirii COVID-19 a Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, după o creştere a numărului de infecţii, descurajând orice călătorie care nu este esenţială în aceste insule.

ADVERTISEMENT

Grupul de 13 insule include şi unele dintre cele mai populare destinaţii turistice, precum Mykonos, Santorini sau Rhodos – care împreună atrag milioane de turişti în fiecare vară.

Vă reamintim că Grecia s-a bazat pe promovarea insulelor drept locuri în care nu există cazuri de COVID pentru a atrage vizitatori în acest sezon estival. Între timp, autorităţile au consilidat prezenţa poliţiei în insulele cunoscute pentru petreceri, precum Mykonos şi Ios, după ce au apărut semnale că antreprenorii locali nu respectă măsurile sanitare ce au ca obiectiv limitarea răspândirii bolii.

ADVERTISEMENT

Dacă situația a fost una perfectă pentru indeciși, aceștia beneficiind acum de câteva oferte foarte bune, veștile n-au picat deloc bine românilor nevaccinați care se aflau pe picior de plecare.

Cum își vând românii nevaccinați concediile în Grecia

Aceștia n-au stat o clipă pe gânduri și au luat cu asalt rețelele de socializare. Oamenii spun că sunt disperați și încearcă să recupereze ceva din banii achitați deja hotelierilor.

ADVERTISEMENT

„Vând sejur în Santorini, șapte zile, demipensiune. Am plătit 1200 de euro, din cauză de listă roșie nu mai putem ajunge. Cine vrea să meargă în locul nostru, cazarea începe de pe 3 august, noi am achitat 800 de euro hotelului. Solicităm 500”, a transmis Fluier Marian

Nu a fost singurul care a încercat să-și mai scoată din banii investiți. „Am visat doi ani de zile la concediu și cu câteva zile înainte am rămas fără.

Noi mergeam în Zakinthos, am dat 400 de euro unui hotel din Tsilivi. Restul de 400 urma să-i plătim când ajungem. Cine poate să meargă în locul nostru trebuie doar să continue plata și să ne ofere 200 nouă”, a zis și Ruxandra Tudorache.

Ce se întâmplă cu banii plătiți hotelurilor

Nu toată lumea a avut noroc de înțelegere din partea hotelurilor. Dacă unii spun că nu a fost nici cea mai mică problemă și că au primit banii pe loc înapoi, au existat și plângeri.

„Dat fiind faptul că Grecia va intra în zona roșie de la 1 August, nu voi mai putea pleca împreună cu familia deoarece nu suntem vaccinați și nu vrem să stăm în carantină. Am rezervat un apartament la Villa Angelo în Skala Potamia pentru perioada 19-26 August, iar la telefon înainte de a-i trimite avansul de 180€ am stabilit cu doamna că dacă Grecia va intra în zona roșie îmi va trimite avansul înapoi sau îmi păstreaza pentru la anul.

Am ținut să o sun și să o anunț de azi că nu voi mai ajunge, tocmai pentru ca dânsa să-și găsească alți oaspeți, dar nici nu mă lăsa să vorbesc. I-am spus că va trece în zona roșie, iar ea îmi spunea că nu crede, că sunt fake news și că nu îmi voi primi avansul înapoi, ci că îmi oprește pentru la anul (nu știm ce se va întâmpla până la anul și totuși aș vrea banii înapoi).

Mi-a spus să ne auzim când Grecia intră în zona roșie. Există cineva care dorește să meargă în acea perioadă în locul nostru? A mai pățit cineva așa ceva ca proprietarul să refuze să dea avansul înapoi în condițiile actuale?

Începuse să îmi spună că ce fac ei la iarnă, însă nu este problema mea…Dacă sunt doritori, îmi scrieți în privat și vă las poze cu apartamentul pe care l-am închiriat (4 persoane maxim 5 cu pat suplimentar – 595€ tot sejurul cu tot cu avansul)”, a povestit Miruna Elena.

ADVERTISEMENT
Tags: