Fotbal international

Val de proteste la Manchester City. Șefii clubului vor să introducă recunoașterea facială pe stadion

19.08.2019 | 16:29
Val de proteste la Manchester City Sefii clubului vor sa introduca recunoasterea faciala pe stadion
ADVERTISEMENT

Sunt multe proteste împotriva deciziei lui Manchester City de a introduce un sistem de recunoaștere facială pentru identificarea fanilor care vin la meciurile lor. Decizia „cetățenilor” de a introduce sistemul este pentru a facilita accesul pe stadion în locul biletelor clasice. Mai multe asociații pentru drepturile omului sunt împotriva ideii celor de la Manchester City.

Proteste pentru decizia lui Manchester City: „ Este o mișcare deranjantă”

Manchester City vrea să introducă un sistem de recunoaștere facială pentru a face accesul pe „Etihad Stadium”. Hannah Couchman, liderul grupului „Liberty” pentru drepturile omului crede că decizia campioanei Angliei pune în pericol confidențialitatea oamenilor. „ Este o mișcare deranjantă făcută de Manchester City, nu cred că recunoașterea facială sau scanarea amprentelor sunt soluții plauzibile pentru o echipă de fotbal”. 

ADVERTISEMENT

„Clubul trebuie urgent să își reconsidere strategiile referitoare la supravegherea fanilor. Această metodă nu aduce nici un plus. Fanii vor fi verificați la intrarea în stadion ca și până acum”, a mai declarat Hannah Couchman.

Etihad Stadium
Etihad Stadium

Cum funcționează tehnologia dorită de Manchester City

Sistemul aparține companiei americane „American Blink Identity” și poate recunoaște facial toți oamenii care se află în incinta stadionului sau pe lângă el. Tehnologia funcționează pe oamenii care au un ritm de mers normal sau lent. Cu ajutorul sistemului, fanii lui Manchester City ar urma să intre mult mai ușor pe stadion și să evite cozile care se formează deobicei la scanarea biletelor.

ADVERTISEMENT

Dacă o persoană este recunoscută facial va putea intra în arenă și va primi lumina verde, în caz contrar se va aprinde un led galben care nu îi va permite accesul. Manchester City este recunoscută pentru digitalizarea stadionului. Anul trecut au apărut mai multe poze pe rețelele de socializare în care suporterii „cetățenilor” au înlocuit steagurile și însemnele cu echipa cu design-uri grafice care erau puse în dreptul locului în care stăteau pe ecranele de pe „Etihad Stadium”.

  • 6 titluri în Anglia are Manchester City