News

Val de rachete peste Israel. Aeroportul Ben Gurion s-a închis. Un om a murit și alți cinci au fost răniți

11.05.2021 | 23:14
Val de rachete peste Israel Aeroportul Ben Gurion sa inchis Un om a murit si alti cinci au fost raniti
ADVERTISEMENT

Teroriștii din Fâșia Gaza au lansat un val de rachete peste Israel. Una dintre acestea a nimerit un autobuz, iar o femeie a fost ucisă.

Alți cinci oameni au fost răniți. Bombele au căzut în orașul Rishon Lezion și la Holon.

În urma acestor atacuri Aeroportul Ben Gurion a fost închis. Cursele au fost direcționate către Larnaca.

ADVERTISEMENT

Val de rachete peste Israel. Aeroportul Ben Gurion s-a închis. Un om a murit și alți cinci au fost răniți

Alarma a fost dată în centrul Israelului. Bombele au picat puțin timp după ce Hamas a anunțat că va lansa rachete către Tel Aviv dacă armata israeliană va continua să dărâme clădirile din Gaza.

În ultimele ore, un om a murit, iar alți cinci au fost răniți în urma atacurilor care suferite de cele două orașe de lângă Tel Aviv. Un copil este în stare gravă.

ADVERTISEMENT

„Teroriștii Hamas au lansat în urmă cu câteva minute un val de peste 130 de rachete din #Gaza către centrul Israelului, vizând Tel Aviv și alte orașe din zonă,” a anunțat pe Facebook Ambasada Israelului în România.

Instituția a distribuit imagini cu scutul anti-rachetă al statului, interceptând bombele lansate de teroriști. Potrivit acestora, aproximativ 90% din rachete au fost interceptate în aer.

ADVERTISEMENT

„Iron Dome în acțiune, interceptând din zecile de rachete lansate în seara aceasta din Gaza către centrul Israelului,” au scris reprezentanții IDF pe Facebook.

„Hamas este responsabil pentru această periculoasă escaladare care amenință siguranța a milioane de copii, femei și bărbați din Israel,” au adăugat.

ADVERTISEMENT

Armata israeliană a anunțat și ea că Tel Avivul este atacat. IDF-ul a distribuit o imagine în care se poate observa unde au fost plasate cele aproximativ 200 de rachetele provenite din Fâșia Gaza.

Organizaţiile teroriste Hamas şi Jihadul Islamic se fac vinovate de aceste atacuri. Ele au izbucnit în contextul violențelor petrecute în centrul vechi al Ierusalimului, între evrei și palestinieni.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că „Hamas a trecut linia roșie” şi a avertizat că replica israeliană va fi una puternică. Aproximativ 130 de ținte în Fâșia Gaza au fost vizate de armata statului evreu. Oficialii israelieni au anunțat că au ucis 15 membri Hamas, organizație care controlează Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT