News

Valabilitatea certificatului electronic se prelungește pentru cei care au trecut prin boală. Anunțul, făcut de Raed Arafat

Valabilitatea certificatului electronic se prelungește pentru cei care au trecut prin boală.
08.07.2021 | 13:00
Valabilitatea certificatului electronic se prelungeste pentru cei care au trecut prin boala Anuntul facut de Raed Arafat
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a anunțat că valabilitatea certificatului electronic va fi modificată la 180 de zile pentru cei care s-au îmbolnăvit de coronavirus și au această dovadă a trecerii prin boală.

Valabilitatea certificatului electronic se prelungește pentru cei care au trecut prin boală

Noile măsuri luate de autorități arată că această modificare va avea loc pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de aceste certificate, atât la locul de muncă, cât și pentru diverse evenimente.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Raed Arafat, joi, când s-a anunțat și faptul că a fost prelungită starea de alertă, decizie care va intra în vigoare de la data de 12 iulie 2021.

Pe scurt, cei care doresc să participe la diverse evenimente, dar și cei care au nevoie de certificatul digital pentru a merge la locul de muncă, beneficiază de această valabilitate prelungită, de la 90 de zile cât era înainte, la 180 de zile cât va fi acum.

ADVERTISEMENT

Certificatele digitale sunt valabile 180 de zile pentru cei care au trecut prin boală

Mai exact, modificarea valabilității certificatului digital se aplică pentru toți cei care vor să participe la diverse competiții sportive, fie ele în spații deschise sau închise, dar și pentru cei invitați la nunți sau botezuri.

„Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății”, arată textul legii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceeași decizie este valabilă și pentru cei care au nevoie de certificatele digitale care să arată că au trecut prin boală, la locul de muncă. Acesta este valabil 180 de zile de la momentul testării pozitive cu COVID-19.

Raed Arafat a anunțat și alte modificări, odată cu adoptarea deciziei de prelungire a stării de alertă. Astfel, restricțiile referitoare la evenimente au fost relaxate.

ADVERTISEMENT

Spectacolele pot avea un număr maxim de 2.500 de participanți, iar la nunți și botezuri pot merge 150 de persoane, dacă evenimentul are loc în exterior și 100 de oameni, dacă este în interior.

ADVERTISEMENT
Tags: