Alegeri 2024

Valea Oltului, subiect de dispută PNL-PSD. Ionuț Stroe: „N-ar strica puțină consultare cu cei care sunt în afectați”

PNL atacă PSD pe Valea Oltului, după blocajul rutier. Ionuț Stroe: „Închiderea traficului a părut o decizie abruptă, luată pe nepusă masă”
09.07.2024 | 15:48
Valea Oltului subiect de disputa PNLPSD Ionut Stroe Nar strica putina consultare cu cei care sunt in afectati
Închiderea traficului pe Valea Oltului devine motiv de atacuri politice / Foto: captură, Facebook, Sorin Grindeanu
ADVERTISEMENT

În urma protestelor șoferilor după ce traficul pe Valea Oltului a fost închis, pentru desfășurarea lucrărilor pe autostrada Sibiu-Pitești, subiectul devine și politic. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat, marți, că desi această situație este „o problemă reală”, a „părut o decizie abruptă, luată pe nepusă masă”, și că „n-ar fi stricat consultări cu cei afectați”.

Marcel Ciolacu: Doar un „disconfort”

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a comentat, marți, situația generată de închiderea traficului pe Valea Oltului, pentru lucrări la autostrada Sibiu-Pitești, măsură anunțată de ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost criticată de șoferi dar și de unele asociații din domeniul transportului. Premierul Marcel Ciolacu a spus că nu au existat proteste ci doar „un disconfort” și că se ia în calcul ca o parte din lucrările de pe Valea Oltului să se realizeze pe timpul nopții.

„Nu neagă nimeni că închiderea traficului rutier pe Valea Oltului nu reprezintă o problemă reală, în primul rând pentru tranzitul celor care, evident, treceau din zona de vest a țării către zona de sud, în al doilea rând economia locală, nu în ultimul rând, poate cel mai important, cetățenii din zonă, care în mod evident sunt pentru o anume perioadă blocați”, a declarat Ionuț Stroe, la B1TV.

ADVERTISEMENT

Stroe: „N-ar strica puțină consultare cu cei afectați”

Purtătorul de cuvânt al liberalilor a lansat o săgeată către social-democrați care au invocat constant investiții, mai ales în infrastructură dar care, potrivit lui Stroe, au fost deficitari la capitolul comunicare publică și nu s-au consultat, potrivit lui, cu „cei afectați”.

„Nimeni nu se opune marilor investiții, mai ales investițiilor în infrastructură de care este nevoie în această țară. Ba mai mult decât atât, această autostradă pentru economia românească va fi un mare, mare plus, dar n-ar strica, apropo de comunicarea publică, puțină consultare cu cei care sunt în mod evident afectați”, a spus Stroe.

ADVERTISEMENT

Continuând în același registru, Ionuț Stroe a invocat „paralizia” traficului rutier în zona respectivă, în urma unei decizii „abrupte”, în urma căreia, cu toată importanța ce trebuie acordată interesului national care îl reprezintă autostrada, trebuie „ascultați” și oamenii din zonă, „turiștii și economia locală”. „Efectele negative” ale blocării traficului pe Valea Oltului au fost „diminuate”, a mai spus liderul liberal.

„A părut o decizie abruptă, luată pe nepusă masă”

„A părut o decizie abruptă, luată pe nepusă masă. A părut o decizie care de nicăieri, practic, a paralizat întregul trafic rutier din acea zonă. Acum n-ar strica din partea ministerului și a ministrului o înțelegere mai nuanțată a acestor probleme, pentru că mai mult decât interesul public, național, pe care nimeni nu îl contestă, e nevoie de această autostradă, și oamenii din acea zonă, și oamenii care o tranzitează, și turiștii, și economia locală trebuie și ei ascultați. E loc pentru o negociere. Din punctul meu de vedere, contează enorm de mult modul în care abordezi această chestiune și încerci din răsputeri (…) să diminuezi efectele negative pe care un asemenea blocaj al traficului rutier îl generează”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care...
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care o apărau de romani
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută...
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România, apariţie incendiară fără iubit!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit...
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit pe care îl purta