Carousel hot news

„LEI” vs „LILIECI”. Oltenii vor Valencia la inaugurarea stadionului

Noul stadion din Craiova va fi, este părerea nu generală cu unanimă!, o adevărată „bijuterie” arhitectonică. Asta pe lângă incomensurabila importanţă din sufletul tuturor suporterilor...
06.06.2017 | 00:00

Noul stadion din Craiova va fi, este părerea nu generală cu unanimă!, o adevărată „bijuterie” arhitectonică. Asta pe lângă incomensurabila importanţă din sufletul tuturor suporterilor olteni, care abia aşteaptă să-şi susţină „campioana unei mari iubiri” (care o să stabilească justiţia că va fi aceea, fosta echipă a lui Adrian Mititelu sau actuala formaţie a lui Mihai Rotaru… sau amândouă?!) pe un stadion cu adevărat „european”.

55 de milioane de euro pentru peste 30.000 de locuri dispuse pe 5 etaje

Arena din Bănie, ce cele 5 etaje ale sale şi peste 30.000 de locuri, va rivaliza fără probleme cu „Arena Naţională” din Bucureşti. Suma totală a investiţiei se ridică la 55 de milioane de euro, sursele de finanţare fiind acoperite în proporţie de 90% de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), şi 10% de Primăria Municipiului Craiova. Conform planului iniţial, termenul de finalizare a lucrărilor la noul stadion din Craiova era noiembrie 2016, însă inaugurarea arenei a fost amânată pentru februarie 2017 şi, apoi, pentru finalul lunii martie… Chiar dacă lucrările s-au desfăşurat într-un ritm neobişnuit de rapid pentru România, primul meci nu se va putea disputa, totuşi, mai devreme de toamna viitoare.

„Leii” din Bănie vor să inaugureze stadionul cu „liliecii” din Valencia

Iar o inaugurare care să satisfacă imensul orgoliu oltenesc nu poate fi „concepută” decât la nivel foarte înalt. Adică având ca adversară o echipă cu renume din fotbalul european. Aleasa va fi, se pare, cunoscuta formaţie spaniolă Valencia, chiar dacă a terminat ultimul sezon din Primera Division doar pe locul 12. „Los Murciélagos”, adică „Liliecii”, datează din 1919 şi au cîştigat de-a lungul istoriei de 98 de ani 6 titluri naţionale, 7 cupe ale Spaniei, 1 Supercupă, 1 Cupă a Cupelor (1980), 1 Cupă UEFA (2004) şi 2 Supercupe ale Europei (evident în 1980 şi 2004).

Gică Craioveanu este „negociatorul” oltenilor

Negocierile se poartă prin intermediul lui Gică Craioveanu, care a jucat 11 ani din cei 18 ai carierei sale de fotbalist în Spania, fiind foarte apreciat la Real Sociedad (1995-1998), la Villarreal (1998-2002) şi la Getafe (2002-2006), echipe pentru care a evoluat în 330 de meciuri, în care a marcat 70 de goluri.

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI SPECTACULOASE CU ARENA-BIJUTERIE DIN CRAIOVA!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri