Fotbal intern

Valencia şi-a deschis şcoală de fotbal la Bucureşti! Unde se antrenează micuţii “lilieci”

Valencia caută noi talente în România! Spaniolii şi-au deschis o şcoală de fotbal în Bucureşti, unde speră să descopere un alt Miodrag Belodedici sau Adrian Ilie, jucători români...
06.09.2017 | 13:42

Valencia caută noi talente în România! Spaniolii şi-au deschis o şcoală de fotbal în Bucureşti, unde speră să descopere un alt Miodrag Belodedici sau Adrian Ilie, jucători români reprezentativi pentru echipa “liliecilor”.

Copiii de la Academia Valencia se antrenează şi joacă fotbal pe terenul sintetic de la liceul Grigore Moisil, din Drumul Taberei. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Valencia şi-a deschis şcoală de fotbal în prezenţa lui Belodedici

Miodrag Belodedici, fost jucător al “liliecilor” pentru două sezoane (1992-1994), a fost prezent la primul meci al copiilor noii şcoli de fotbal a spaniolilor, contra celor de la FCSB.

“Am jucat de două ori în cupele europene cu Valencia, n-am ajuns departe, dar a însemnat o continuitate a carierei mele la un club destul de bun, dintr-o ţară care juca destul de bine fotbal”, îşi aminteşte cu plăcere Miodrag Belodedici, singurul român care a câştigat de două ori ca fotbalist Cupa Campionilor Europeni (în 1986 cu Steaua Bucureşti şi în 1991 cu Steaua Roşie Belgrad).

“Am intrat în contact cu clubul Valencia şi am primit sprijinul celor de acolo. Ceea ce vrem să facem aici, în Bucureşti, este să promovăm clubul Valencia, metodologia de lucru. Ne dorim să formăm oameni, nu doar sportivi”, a spus Fernando Giner, preşedintele Academiei Valencia.

Fiecare dintre copiii care joacă la Academia Valencia a primit câte o insignă din partea lui Fernando Giner. De asemenea, lui Belodedici i-a fost înmânat un tricou al Valenciei inscripţionat cu numele său şi numărul 3.

Valencia este a treia echipă din La Liga care şi-a deschis academie de fotbal în Bucureşti, după Atletico Madrid şi Celta Vigo.

Cei 5 români care au jucat la Valencia
Miodrag Belodedici (1992-1994, 49 de meciuri)
Adrian Ilie (1998-2002, 84 de meciuri şi 29 de goluri)
Sabin Ilie (1998-1992, niciun meci)
Gabriel Popescu (1998-1999, 25 de meciuri şi un gol)
Dennis Şerban (1998-2002, 14 meciuri şi un gol)