News

Valentin Anton, unul dintre fondatorii SMURD Bihor, a murit la 61 de ani

15.05.2020 | 13:59
Valentin Anton unul dintre fondatorii SMURD Bihor a murit la 61 de ani
ADVERTISEMENT

Unul dintre fondatorii SMURD Bihor, Valentin Anton, a murit joi la vârsta de 61 de ani.

Valentin Anton, unul dintre fondatorii SMURD Bihor, a murit la 61 de ani

Conform bihon.ro, medicul Valentin Anton, unul dintre fondatorii SMURD Bihor, a murit la doar 61 de ani, după ce a suferit un infarct.

Valentin Anton a suferit în urmă cu trei ani un prim infarct în urma căruia i-au şi fost montate stenturi, dar în ciuda afecţiunii cardiace a continuat să activeze în cadrul UPU-SMURD Bihor.

ADVERTISEMENT

Valentin Anton a ajutat la formarea compartimentelor Unității de Primiri Urgențe (UPU) și a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare din Bihor (SMURD).

”Viața doctorului Anton s-a suprapus practic peste viața SMURD”

El a pus bazele acestor instituții alături de soția sa, profesorul Ladislau Szegedi, doctorul Cornel Gociu și alți medici urgentiști. Valentin Anton a condus o perioadă activitatea de la SMURD Bihor, chiar în prima parte de la înființarea serviciului.

ADVERTISEMENT

Serviciul de Urgență de la Bihor este al doilea nucleu SMURD înființat în țară, după cel de la Târgu Mureș, inițiat de doctorul Raed Arafat.

”Viața doctorului Anton s-a suprapus practic peste viața SMURD. Activitate sa va figura nu doar în istoria UPU și SMURD, ci și în cea a Medicinii de Urgență din România”, a declarat Hadrian Borcea, actualul șef al UPU-SMURD Bihor.

ADVERTISEMENT

Scopul SMURD este transferul unui echipaj medical spitalicesc, cu dotarea necesară, la locul unde se află un pacient în stare critică, în vederea acordării de asistență medicală de urgență calificată.

SMURD este singurul serviciu de urgență din județul Bihor care are cadre medicale special instruite care pot pătrunde și asista o victimă indiferent de locul în care se află aceasta și indiferent cât de greu este accesul la ea.

ADVERTISEMENT