Fotbal intern

Valentin Cojocaru şi-a prelungit contractul cu Viitorul. Hagi i-a activat clauza!

23.09.2018 | 16:07
Valentin Cojocaru sia prelungit contractul cu Viitorul Hagi ia activat clauza
ADVERTISEMENT

Valentin Cojocaru şi-a prelungit contractul cu Viitorul. Patronul, dar şi totodată antrenorul fostei campioane a României, Gică Hagi, 53 de ani, a decis să îşi “betoneze” poarta şi a luat o decizie importantă faţă de goalkeeperul Valentin Cojocaru.

La începutul anului 2018, FANATIK.RO a anunţat în exclusivitate transferul lui Valentin Cojocaru la Viitorul Constanţa, după ce fostul internaţional Under 21 a stat prin pribegie mai bine un an, prin Italia şi Cipriu, acolo unde nu a jucat deloc la formaţiile la care fusese legitimat. Însă “Regele” a decis să semneze la început cu acesta un contract pentru o perioadă de 1 şi jumătate, dar i-a pus şi o clauză de prelungire a angajamentului pentru o perioadă de doi ani.

ADVERTISEMENT

Viitorul şi-a asigurat poarta după ce i-a prelungit contractul lui Cojocaru până în 2021

Însă această clauză era activată doar dacă Valentin Cojocaru îl mulţumea pe Gică Hagi de modul în care apăra de la începutul acestui an la Viitorul. Iar cum evoluţiile portarului crescut în Ghencea au fost bune, iar fostul internaţional Under 21 a mulţumit pe toată lumea, Hagi a decis să îi activeze goalkeeperului său prelungirea contractului. “Regele” se gândise că Valentin Cojocaru nu mai apărase până la vremea venirii la Viitorul, într-un meci oficial de mai bine, de un an şi a dorit să îşi ia o marjă de siguranţă.

Însă FANATIK.RO a aflat că “Regele” are planuri mari cu Valentin Cojocaru. Acesta vrea să îl facă pe fostul portar al celor de la FCSB să prindă şi echipa de seniori naţionalei României, deoarece este convins că Andrei Ionuţ Radu şi actualul elev al său vor fi deveni cât mai curând portarii pe care selecţionerul Cosmin Contra trebuie să se bazeze la lot. La această oră Ciprian Tătăruşanu este portarul numărul unu la naţioanlei României, dar Costel Pantelimon şi Florin Niţă sunt trecuţi de 31 de ani. Silviu Lung jr, cel care este soluţia numărul 4 la lot are la rândul său 29 de ani.

ADVERTISEMENT
Helmuth Duckadam a fost prezent cu FCSB în deplasarile din cupele europene
Helmuth Duckadam a fost prezent cu FCSB în deplasarile din cupele europene

“Hagi l-a pus pe picioare pe Cojocaru”

Helmuth Duckadam l-a felicitat pe Gică Hagi pentru faptul că a reuşit să îl pună din nou pe picioare pe Valentin Cojocaru, cel pe care îl consideră acum unul dintre cei mai buni portari din Liga 1 Betano. “Bravo lui Gică Hagi. A avut încredere în Cojocaru şi uitaţi că l-a pus pe picioare. Bine, eu sunt convins că şi Cojocaru a muncit mult mai mult în ultima perioadă la Viitorul Cosntanţa. El şi la Steaua îşi făcea treaba la antrenamente, dar sunt sigur că acum la Viitorul el se pregăteşte de 200 de ori mai bine la Steaua.

A mai prin experinţă şi sunt sigur că şi-a dat seama că Gică Hagi i-a întîns o mână de ajutor şi trebuie să profite la maximum de această şansă. Era păcat dacă valentin Cojocaru se pierdea. Avem noevoie ca portarii tineri să apere din ce în ce mai bine. Doar aşa vom putea avea portari buni pe viitor”, a spus Duckadam pentru FANATIK.RO

ADVERTISEMENT
Tags: