Fotbal intern

FCSB a anunțat transferul lui Valentin Crețu! Prima reacție a fotbalistului + cum s-a decis Becali să-i achite clauza. EXCLUSIV

04.08.2019 | 12:11
Valentin Crețu a fost prezentat la FCSB

Valentin Creţu este noul transfer al FCSB! Fotbalistul de 30 de ani al celor de la Gaz Metan Mediaş urmează să fie achiziţionat de gruparea roş-albastră chiar în cursul zilei de sâmbătă. Din informaţiile FANATIK, Gigi Becali s-a convins de necesitatea aducerii fotbalistului care evoluează ca fundaş dreapta la gruparea antrenată de Edi Iordănescu şi s-a decis să-i plătească clauza de reziliere! Aceasta era în valoare de 125.000 de euro.


UPDATE, 4 august, ora 12.10. FCSB a anunțat pe contul de Facebook că Valentin Crețu a semnat un contract valabil pe două sezoane cu gruparea patronată de Gigi Becali. Fundașul dreapta în vârstă de 30 de ani a oferit și o primă reacție după ce a devenit jucătorul vicecampioanei României.

“Sunt foarte fericit că am semnat cu un club mare. Le mulțumesc tuturor celor din club pentru încrederea acordată și voi face tot posibilul pentru a demonstra că am fost un transfer reușit. Îmi doresc să evoluez bine, să fiu constant și să câștig titlul de campion în acest sezon”, a spus Valentin Crețu.

Momentul în care Valentin Crețu semnează contractul cu FCSB
Momentul în care Valentin Crețu semnează contractul cu FCSB

UPDATE, 3 august, ora 13.04. Gigi Becali a confirmat, printr-o declaraţie acordată Digisport, că l-a acontat pe fotbalistul celor de la Gaz Metan: “Gata, l-am luat pe Creţu. Am făcut plata electronic către Gaz Metan”.


Valentin Creţu, transfer la FCSB! Cum au mers negocierile

ŞTIREA INIŢIALĂ. 3 august, ora 11.30. Valentin Creţu se transferă la FCSB după ce Becali a decis că omul pe care îl vedea drept titularul postului de fundaş dreapta, Claudiu Belu-Iordache, a intrat în dizgraţie. Inițial, Becali a dorit să dea două lovituri dintr-un singur foc: să-l ia şi pe Creţu şi să scape şi de Belu! Le-a propus celor de la Mediaş un schimb de jucători, în care ar fi intrat Claudiu Belu, însă apoi s-a răzgândit şi a decis să-i achite clauza de reziliere fotbalistului de 30 de ani.

E un nou transfer pe care îl face Becali de la Gaz Metan, după ce la finalul sezonului precedent i-a adus pe Iulian Cristea şi pe Darius Olaru (ultimul fiind lăsat în continuare împrumut la echipa ardeleană).

Becali încearcă să-l aducă şi pe Edi Iordănescu

FANATIK a aflat că Vali Creţu nu e ultimul transfer pe care îl pregăteşte  Becali de la Mediaş. Finanţatorul roş-albaştrilor încearcă să-l aducă chiar pe antrenorul Edward Iordănescu, iar tatăl acestuia, fostul selecţioner Anghel Iordănescu, a promis că îl va convinge pe tehnician să accepte să lucreze cu Becali. 

Valentin Creţu are 30 de ani şi este născut la Buzău. A evoluat de-a lungul carierei pentru Concordia Chiajna, Rapid, Săgeata Năvodari, Poli Timişoara şi Gaz Metan în România, iar în străinătate a fost legitimat la Beroe Stara Zagora (Bulgaria) şi Energie Cottbus (Germania).