Sport

Valentin Ghionea, laude pentru Dinamo înainte de dubla cu Sporting: “E puternică, dar noi putem bate pe oricine”

19.02.2020 | 16:33
Valentin Ghionea laude pentru Dinamo inainte de dubla cu Sporting E puternica dar noi putem bate pe oricine
ADVERTISEMENT

Valentin Ghionea a ajuns la Sporting Lisabona în 2018 și a devenit în scurt timp jucător de bază pentru lusitani. Înainte de meciul cu Dinamo, din 22 februarie, din barajul pentru optimile Ligii Campionilor, Ghionea anunță că Sporting pregătită să învingă orice adversar, însă a găsit puterea să o laude pe Dinamo.

Valentin Ghionea o laudă pe Dinamo: „Sunt mai puternici ca anul trecut

Handbalistul român în vărstă de 35 de ani este extrem de încrezător în șansa echipei sale de a elimina pe Dinamo. Totuși, Ghionea le transmite bucureștenilor că este impresionat de echipa lor în acest sezon.

ADVERTISEMENT

„Avem nevoie de două meciuri aproape perfecte ca să ne calificăm. Dinamo poate avea un avantaj pentru că joacă acasă returul, dar și anul trecut a fost tot așa și i-am eliminat. Sporting are un nucleu foarte puternic de jucători, foarte experimentați. Tiago Rocha, de Carlos Ruesga, de Marko Vujin, de portarul Skok, chiar și pe mine mă pot trece pe această listă. Sporting e capabilă să bată pe oricine, vrem să ajungem cât mai sus”, a declarat Ghionea.

Handbalistul nu a ratat șansa să-și laude fosta echipă: „I-am urmărit pe Dinamo, sunt mult mai puternici decât anul trecut. Și-au adus jucători de valoare și joacă foarte bine. Nu e nicio surpriză calificarea lor fără înfrângere în barajul pentru optimile Ligii Campionilor”.

ADVERTISEMENT

Valentin Ghionea, desemnat cel mai bun handbalist român în 2008 și 2015, a înscris în cariera sa peste 430 de goluri, inclusiv în tricolul celor de la Dinamo.

Naționala, capitol închis pentru Ghionea

Handbalistul român a mărturisit că nu mai ia în calcul o revenire la naționala de handbal a României, cu toate că a fost sunat recent de către selecționerul Rareș Fortuneanu.

ADVERTISEMENT

M-a întrebat dacă vreau să vin, dar eu m-am retras din anumite considerente. E timpul să vină și alți jucători, nu mai e momentul să-i încurc eu”, a explicat Ghionea.

Dinamoviștii, dornici de revanșă în fața portrughezilor

Dinamo și Sporting Lisabona s-au întâlnit sezonul trecut, tot în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor. Dinamo a pierdut ambele partide, scor 31-32 la Lisabona în tur și 26-27 în retur în România.

ADVERTISEMENT

Sporting Lisabona are un sezon formidabil în Portugalia, fiind lider cu 23 de victorii în 24 de partide și o remiză. „Leii” au primit 573 de goluri (o medie de 23,8 goluri pe meci) și au înscris 797 (o medie de 33.2 goluri pe meci).

Dinamo rămâne cea mai valoroasă echipă din Liga Zimbrilor, însă e departe de cifrele lui Sporting. Bucureștenii au o linie de clasament cu 15 victorii, 1 egal și 2 înfrângeri în 18 etape. Dinamo a înscris 566 de goluri (o medie de 31.4 goluri pe meci) și a primit 480 (o medie de 26.6 goluri pe meci).

Interes enorm din partea fanilor înainte de meci

Fanii dinamoviști au luat cu asalt casele de bilete înainte de „dubla” cu Sporting. Cele 2.200 de bilete puse în vânzare pentru retur, meci ce se va disputa în Sala Dinamo au fost epuizate în 20 de minute. În deplasarea de la Lisabona, Dinamo va fi însoțită de 1000 de suporteri români.

Partida tur dintre Sporting Lisabona și Dinamo București e programată sâmbătă, 22 februarie, de la ora 20:30.

  • 1.33 e cota oferită de casele de pariuri pentru o victorie a celor de la Sporting cu Dinamo
ADVERTISEMENT