News

Valentin Iacob, fostul avocat al soției criminalului de la Onești: “Unde începe complicitatea morală?”

04.03.2021 | 22:56
Valentin Iacob fostul avocat al sotiei criminalului de la Onesti Unde incepe complicitatea morala
ADVERTISEMENT

Valentin Iacob, fostul avocat al Aureliei Moroșanu, soția criminalului din Onești, a deschis joi, la RTV, o discuție amplă despre implicarea femeii în ceea ce s-a întâmplat, declarând: “problema este următoarea: unde începe complicitatea morală în materie penală și unde se termină solidaritatea dintre soț și soție?”

Luni, în Onești, a avut loc o crimă teribilă, un bărbat sechestrând pentru mai multe ore doi muncitori, pe care ulterior i-a ucis.

ADVERTISEMENT

Iacob a explicat ieri că procurorul de ședință a declarat că încă nu poate proba complicitatea soției la crimă, dar că este încrezător că va reuși acest lucru în timpul anchetei.

Valentin Iacob, fostul avocat al soției criminalului din Onești: “Ce este complicitate morală și ce este solidaritate între soț și soție?”

“Eu nu o mai reprezint pe doamna Aurelia Moroșan în acest moment, am fost numit avocat din oficiu, dar acum nu mai sunt avocatul dânsei, aceasta este prima precizare pe care vreau să o fac.

ADVERTISEMENT

Aurelia Moroșan este în centrul de arestare preventivă din Bacău. Ceea ce pot să vă spun din materialul pe care l-am văzut, cel de urmărire penală, este că nu s-a putut demonstra că doamna a intrat în acel apartament cu soțul ei.

Doamna a fost acuzată de complicitate morală, problema este următoarea: unde începe complicitatea morală în materie penală și unde se termină solidaritatea dintre soț și soție? În a treia zi de la acel eveniment încă se strâng probe pentru materialul de urmărire penală.

ADVERTISEMENT

Colierele au fost achiziționate cu ceva timp în urmă, nu a putut preciza cu cât timp, iar soțul ei i-a spus că are nevoie pentru a repara o defecțiune la motorul mașinii personale, ea nu se petrece la motorul mașinii.

Așa cum rezultă din materialul de urmărire penală, două dintre coliere au fost folosite pentru a-i lega pe cei doi oameni, dar nu s-a putut demonstra dacă soția l-a ajutat direct în imobilizarea persoanelor.

ADVERTISEMENT

Se spune că la autopsie au fost descoperite pe căile respiratorii ale victimelor urme de spray paralizant, e foarte posibil ca acesta să fi fost folosit pentru a elimina pe moment capacitatea lor de reacție”, a declarat Valentin Iacob la RTV.

ADVERTISEMENT