Fotbal international

Video. Cum a jucat Valentin Mihăilă în Atalanta – Parma 3-0! Şutul care i-ar fi adus golul zilei în Serie A

06.01.2021 | 21:30
Video Cum a jucat Valentin Mihaila in Atalanta  Parma 30 Sutul care iar fi adus golul zilei in Serie A
ADVERTISEMENT

Valentin Mihailă a fost singurul jucător periculos al celor de la AC Parma în înfrângerea categorică în fața celor de la Atalanta Bergamo, meci jucat miercuri în etapa a 16-a.

Fostul jucător al Universității Craiova a revenit după o accidentare și a debutat în Serie A pentru AC Parma pe 3 ianuarie. În ultima etapă din Serie A, Mihăilă a jucat 80 de minute, intrând în minutul 10 al partidei.

ADVERTISEMENT

Parma a plătit o sumă record pentru transferul mijlocașului român, pentru care italienii au achitat lui Mihai Rotaru 8,5 milioane de euro, fiind cel mai sump jucători din istoria oltenilor, la doar 20 de ani.

Video. Valentin Mihăilă, singurul şut pe poartă al Parmei cu Atalanta

Internaționalul român cotat de transfermarkt.com la doar șase milioane de euro a jucat primul meci ca titular pentru Parma, însă echipa sa nu a făcut un meci reuşit şi a pierdut categoric cu Atalanta. FANATIK a analizat prestația mijlocașului, pe care o vom prezenta în detaliu în continuare.

ADVERTISEMENT

Realizările lui Mihăilă din Atalanta – Parma

Românul a avut singurul şut pe poartă al Parmei în deplasarea de la Atalanta. Deschis în adâncime, Mihăilă a tras înşelător, sub bară, dintr-un unghi imposibil, însă portarul gazdelor nu s-a lăsat păcălit. Vezi mai jos video cu faza

De asemenea, fostul echipier al Universităţii Craiova a fost cel care a scos toate cele trei cornere ale Parmei din deplasarea de la Bergamo.

ADVERTISEMENT

Punctele slabe ale lui Mihăilă din meciul cu Atalanta

Totuşi, Valentin Mihăilă a câștigat doar două dueluri directe în meciul cu Atalanta Bergamo și a pierdut nu mai puțin de șase baloane, fiind deposedat de alte trei ori.

De asemenea, Mihăilă nu a strălucit nici la capitolul driblinguri. Fostul jucător al Universității Craiova a încercat un singur dribling, însă nici acela nu i-a reușit. A pierdut două dueluri aeriene și a reușit o singură deposedare, câștigând alte două dueluri directe; la care se adaugă cele 15 pase reuşite, din care doar 3 în jumătatea adversarului.

ADVERTISEMENT

Ce notă a primit Valentin Mihăilă după meciul cu Atalanta

Având singurele realizări ale oaspeţilor, Valentin Mihăilă a primit din partea italienilor de la Parma Live nota 6, a doua notă din echipa oaspete: “Meci bun pentru român, care a dat dovadă de personalitate şi a fost singurul care a încercat să îi destabilizeze pe cei de la Atalanta. Driblinguri bune şi ritm bun de joc.”

Valentin Mihăilă mai are patru ani de contract cu Parma, iar italienii au mari pretenții de urmașul lui Mutu pe Ennio Tardini, tânărul jucător român fiind unul dintre o sută cei mai bine cotați fotbaliști din Europa.

  • 8.500.000 de euro a plătit Parma pentru transferul lui Mihăilă
  • 6.000.000 de euro e suma la care e cotat Mihăilă
  • 95 de minute a jucat Mihăilă în Serie A în 2 partide
  • 5,5 a fost nota primită de Mihăilă cu Atalanta
ADVERTISEMENT