Fotbal intern

Valentin Mihăilă, direct în istoria naţionalei României! Ce alte mari nume au marcat la debutul sub tricolor

25.03.2021 | 23:54
Valentin Mihaila direct in istoria nationalei Romaniei Ce alte mari nume au marcat la debutul sub tricolor
ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă nu va uita niciodată ziua de 25 martie 2021, când a marcat primul gol la naţionala României, în meciul de debut. FANATIK îţi prezintă o listă a tricolorilor care au înscris încă de la primul meci jucat în tricoul seleţionatei.

În minutul 50 al meciului România – Macedonia de Nord, la 36 de minute după ce i-a luat locul lui Florinel Coman, accidentat, Valentin Mihăilă a dat lovitura şi a marcat cu un şut spectaculos de la peste 25 de metri. Cu această ocazie, fotbalistul de 21 de ani a intrat pe lista selectă a tricolorilor care au înscris la debut.

ADVERTISEMENT

Predecesorii lui Valentin Mihăilă în naţionala României. I-a copiat pe trei dintre colegii de la lot

Din actualul lot al lui Mirel Rădoi pentru debutul în preliminariile CM 2022, alţi trei fotbalişti au marcat la debut. Nicuşor Stanciu a punctat la primul meci sub tricolor, în victoria României cu Lituania, scor 1-0, din 23 martie 2016. Vedeta Slaviei Praga puncta la 19 minute de la intrarea pe teren.

Tot în 2016, însă în preliminariile CM 2018, Răzvan Marin debuta în victoria cu Armenia, scor 5-0, şi marca al treila gol al tricolorilor la Erevan, după 12 minute de la startul partidei.

ADVERTISEMENT

Claudiu Keşeru, atacantul pe mâna căruia a mers Mirel Rădoi în meciul cu Macedonia de Nord, a avut, la rândul lui, un debut perfect. Pe 11 octombrie 2013, Victor Piţurcă îl titulariza în amicalul cu Andorra, iar fotbalistul lui Ludogoreţ deschidea scorul în finalul primei reprize.

Ce alţi tricolori au marcat la debutul în naţionala României. Cine a pornit cu dublă

Ştefan Dobay a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti din perioada interbelică, iar debutul în naţională l-a bifat cu un gol în România – Grecia 8-1, pe 25 mai 1930. Chiar şi aşa, “Calul” a ratat lotul pentru Mondialul din 1930

ADVERTISEMENT

Iuliu Bodola a fost mult timp, până spre finalul anilor ’90, cel mai bun marcator din istoria naţionalei României. Fostul mare fotbalist a debutat în România – Bulgaria 5-2, jucat pe 10 mai 1931, şi reuşea o dublă la primul meci sub tricolor.

Anghel Iordănescu a deschis drumul victoriei României cu Finlanda, scor 4-0, pe 22 septembrie 1971, în preliminariile pentru EURO 1972. “Generalul” înscria în minutul 25 al partidei de la Helsinki.

ADVERTISEMENT

Dudu Georgescu are în palmares două Ghete de Aur şi nu putea să lipsească de pe lista debutanţilor cu gol la naţională. Dinamovistul şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în România – Finlanda 9-0, din 14 octombrie 1973, la 6 minute de când intrase pe teren.

Ionel Ganea l-a copiat pe Iuliu Bodola, iar pe 3 martie 1999, în România – Estonia 2-0, a marcat o dublă la debutul în naţională.

Marius Niculae şi-a început cariera sub tricolor pe 2 februarie 2000, când reuşea să marcheze al doilea gol în amicalul Letonia – România 0-2.

Gheorghe Grozav a debutat cu gol în amicalul Elveţia – România 0-1, partidă jucată pe 30 mai 2012, la Lucerna. Reuşita fotbalistului a venit în minutul 56, pentru ca mai apoi să fie schimbat cu Alex Chipciu.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,38 este cota pentru ”ambele marchează şi peste 2,5 goluri marcate” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT