Sport

Valentin Mihăilă i-a cucerit pe italieni, în ciuda retrogradării Parmei: „Lumina din întuneric”

Evoluțiile bune din sezonul recent încheiat nu au trecut neobservate. În ciuda retrogradării Parmei, italienii au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Valentin Mihăilă.
26.05.2021 | 21:27
Valentin Mihaila ia cucerit pe italieni in ciuda retrogradarii Parmei Lumina din intuneric
ADVERTISEMENT

Chiar dacă Parma a retrogradat în Serie B, la capătul unui sezon dezastruos, presa locală nu poate trece cu vederea cele patru goluri și două pase decisive reușite de Valentin Mihăilă. „Lumina din întuneric, talentul de la Parma e românesc”, este titlul articolului dedicat tânărului internațional român.

La mijlocul stagiunii, cu siguranță a fost cel mai bun dintre ducali în ceea ce privește performanța, chiar dacă, paradoxal, momentul său de vârf coincide cu sosirea lui D’Aversa și cu sfârșitul speranțelor de a rămâne în Serie A”, au remarcat jurnaliștii italieni, recompensându-l cu nota 6,23.

ADVERTISEMENT

Nici Dennis Man, transferat de la FCSB în schimbul unei sume record pentru fotbalul nostru, 13 milioane de euro, nu s-a descurcat deloc rău în tricoul „cruciaților”. Cu două goluri și un assist, acesta a intrat în atenția unor cluburi importante din Serie A, dar oficialii nu au de gând să-l cedeze atât de ușor.

Valentin Mihăilă, lăudat de italieni, chiar dacă Parma a retrogradat în Serie B

Valentin Mihăilă este una dintre rarele note fericite din acest sezon. E evident că accidentarea sa a afectat echipa atunci când situația era deja disperată sau aproape disperată.

ADVERTISEMENT

O problemă fizică pe care o avea deja de la achiziție l-a obligat să stea pe bancă mult timp la începutul campionatului. De asemenea, o altă accidentare l-a scos din joc pe finalul sezonului.

La mijlocul stagiunii, cu siguranță a fost cel mai bun dintre ducali în ceea ce privește performanța, chiar dacă, paradoxal, momentul său de vârf coincide cu sosirea lui D’Aversa și cu sfârșitul speranțelor de a rămâne în Serie A”, au remarcat italienii de la Parma Live.

ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă și-a decis viitorul: rămâne la Parma

În altă ordine de idei, chiar dacă evoluțiile din sezonul recent încheiat l-au adus în atenția cluburilor din prima ligă italiană și recunoaște că ar da curs unei asemenea provocări, șansele ca Valentin Mihăilă să-i spună adio Parmei sunt destul de mici.

S-a acumulat oboseală după meciurile naţionalei. Habar n-am de oferte, habar n-am ce se va întâmpla. Normal, am contract cu Parma şi vom juca în Serie B (n.r. el şi Dennis Man).

ADVERTISEMENT

Trebuie să promovăm. Trebuie să ne facem datoria. Ne-am dori să continuăm în Serie A, dar trebuie să continuăm în Serie B. Am jucat, am marcat, am debutat la naţională. Deci s-au întâmplat nişte lucruri mari.

Lucrurile au mers mult mai bine după ce a venit şi Dennis Man. Dacă eşti talentat la fotbal, începi să vorbeşti cu ei despre meciuri. În vestiar ne spuneau că toţi am intrat în asta şi trebuie s-o scoatem la capăt”, a declarat tânărul mijlocaș al „cruciaților”.

Parma forțează revenirea în Serie A cu un nou antrenor

Cu doar trei victorii stagionale, mai puține decât oricare altă echipă din Serie A, Parma este obligată să o ia de la capăt din eșalonul secund, cu un lot reconstruit din temelii și un nou antrenor. În pole-position pentru preluarea băncii tehnice se află managerul formației Under 23 a lui Manchester City, Enzo Maresca.

Faptul că vom juca în Serie B nu-mi diminuează pasiunea, nu veți scăpa așa ușor de mine, vreau să ajut Parma să devină o mare echipă. Toată lumea îmi spune cât de greu va fi în Serie B, dar eu vreau ca echipa să promoveze după doar un sezon.

Sincer, am fost surprins că această echipă a obținut doar 20 de puncte! Asta deși avem jucători excelenți, sper ca noul antrenor să aibă alte rezultate. De data asta, nu voi avea răbdare, chiar dacă este un proiect pe termen lung. Pentru că avem jucători de Serie A, care au calități pentru Serie A”, a anunțat patronul Kyle Krause.

ADVERTISEMENT