Sport

Valentin Mihăilă i-a dezamăgit pe italieni la debutul în Europa pentru Atalanta: „A fost singura notă discordantă!”

Presa din Italia s-a arătat dezamăgită de evoluția lui Valentin Mihăilă (22 de ani) din meciul tur Atalanta - Olympiakos, din play-off-ul Europa League.
18.02.2022 | 09:34
Valentin Mihaila ia dezamagit pe italieni la debutul in Europa pentru Atalanta A fost singura nota discordanta
Presa din Italia s-a arătat dezamăgită de evoluția lui Valentin Mihăilă (22 de ani) din meciul tur Atalanta - Olympiakos, din play-off-ul Europa League
ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă a fost împrumutat de Atalanta, în această iarnă, de la Parma. Contractul de împrumut urmează să expire la finalul actualului sezon.

Valentin Mihăilă i-a dezamăgit pe italieni la debutul în Europa pentru Atalanta

Tânărul fotbalist român a fost introdus pe teren în minutul 65 al partidei cu Olympiakos, bifând debutul în cupele europene pentru Atalanta.

ADVERTISEMENT

Evoluția lui Valentin Mihăilă a fost destul de ștearsă, însă, în final, echipa sa a reușit să se impună cu scorul de 2-1.

Prestația nesatisfăcătoare a lui Mihăilă a fost evidențiată de Eurosport, care i-a oferit nota 5: „A intrat rău în joc, a atins puține mingi și a fost singura notă discordantă dintre bergamasci (n.r. jucătorii echipei din Bergamo)”.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, jurnaliștii de la Calciomercato au fost mai îngăduitori, notând faptul că internaționalul român „are stofă și talent, aleargă ca un nebun”. Această publicație i-a oferit nota 6 lui Mihăilă, pentru prestația din Atalanta – Olympiakos.

Valentin Mihăilă a mai primit o notă de 5 din partea celor de la Calcioatalanta, care au remarcat faptul că fostul jucător de la Universitatea Craiova a intrat prea lejer în meci: „A avut o jumătate de oră la dispoziție pentru a se face remarcat, dar a intrat prea lejer într-un meci în care nu ai voie să faci greșeli”.

ADVERTISEMENT

Deși Mihăilă a jucat aproximativ jumătate de oră, publicația Tuttomercatoweb a decis să nu-l noteze pe fotbalistul împrumutat de la Parma.

Transferul lui Valentin Mihăilă la Atalanta, contestat

Transferul lui Valentin Mihăilă nu a fost văzut cu ochi buni de toată lumea. Iosif Rotariu consideră că, un rol important la această mutare, l-a avut agentul jucătorului.

ADVERTISEMENT

„Cred că cel mai important rol la acest transfer l-a avut agentul. Sunt convins de acest lucru. Are un mare merit. Nu știu ce l-ar fi recomandat pe Mihăilă. Evoluțiile de la Parma nu, locul din clasament nu. Să mergi la o echipă care se bate pentru un loc de Champions League e o surpriză foarte, foarte mare. V-am zis, foarte, foarte important a fost agentul.

Pentru Mihăilă a fost un pas înainte, dar îi va fi mult mai greu decât la Parma. Aici pretențiile sunt mai mari. Nu știu cât de pregătit e pentru fotbalul mare, din punct de vedere mental. El are nișe calități extraordinare, are viteză de reacție și de deplasare cum nu avea nimeni în Liga 1. Poate puțini jucători din Europa o au.

Dar, nu știu cum stă din punct de vedere mental. Ai mers acum la Atalanta și trebuie să muncești de trei ori mai mult decât ceilalți jucători pentru a ajunge la nivelul lor. Acolo sunt jucători foarte buni. Va fi foarte greu pentru el”, a declarat Iosif Rotariu, pentru GSP.

ADVERTISEMENT