Fotbal international

Valentin Mihăilă, în top 100 cei mai bine cotaţi tineri fotbalişti din Europa

03.11.2020 | 12:11
Valentin Mihaila in top 100 cei mai bine cotati tineri fotbalisti din Europa
ADVERTISEMENT

CIES (Centrul Internaţional de Studii ale Sportului) a publicat topul celor mai bine cotaţi 100 de fotbalişti născuţi începând cu anul 2000, iar Valentin Mihăilă este singurul român prezent pe această listă.

Fostul jucător al Universităţii Craiova, transferat în această vară la Parma, în Serie A, are o valoare de piaţă de 6,7 milioane de euro şi ocupă poziţia 81, la egalitate cu Bartosz Bialek de la Wolfsburg.

ADVERTISEMENT

În alcătuirea clasamentului, CIES a luat în calcul fobaliştii formaţiilor angrenate în cele mai importante cinci campionate din Europa: Premier League (Anglia), La Liga (Spania), Serie A (Italia), Bundesliga (Germania) şi Ligue 1 (Franţa).

6,7 milioane de euro valorează Valentin Mihăilă, locul 81 în Top 100

Valentin Mihăilă s-a născut pe 2 februarie 2000. El este cotat, în acest moment, la 6,7 milioane de euro. Fotbalist talentat, el a beneficiat de regula U21 impusă de FRF în Liga 1 şi s-a impus în formaţia Universităţii Craiova.

ADVERTISEMENT

Evoluţiile bune în tricoul oltenilor, dar şi la naţionalele de tineret ale României, au atras atenţia formaţiilor din marile campionate. Iar în acest sezon, Parma l-a transferat în Serie A.

Alphonso Davies, cel mai scump fotbalist tânăr

Cel mai scump tânăr fotbalist din Europa este Alphonso Davies, canadianul de bandă stângă de la Bayern Munchen fiind cotat la 180,4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

El este urmat de englezul Jadon Sancho de la Borussia Dortmund, 125,6 milioane, spaniolul Ansu Fati de la FC Barcelona, 122,7 milioane, norvegianul Eling Haaland de la Dortmund, 120,3 milioane, şi englezul Mason Greenwood de la Manchester United, 115,3 milioane.

12 jucători sunt cotaţi la peste 50 de milioane, Anglia dominând cu patru fotbalişti (Jadon Sancho, Mason Greenwood, Bukayo Saka şi Phil Foden), urmată de Spania (Ansu Fati şi Ferran Torres), Brazilia (Rodrygo Gomes şi Vinicius), Canada (Alphonso Davies), Norvegia (Erling Haaland), Suedia (Dejan Kulusevski) şi Franţa (Eduardo Camavinga).

ADVERTISEMENT

Doi dintre cei 100 de fotbalişti sunt născuţi în 2003: englezul Jude Bellingham (Dortmund) şi neamţul Florian Wirtz (Leverkusen). Cel mai bine cotat fundaş central este Benoit Badiashile (Monaco), 40 de milioane valoare de piaţă.

ADVERTISEMENT